BIST 10.266
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,36
HABER /  GÜNCEL

İşsizler adına sahte kredi kartı

Paravan şirket kurup, işsiz kişileri kaydettiler. Onlar adına kart çıkarıp, bankaları dolandırdılar.

Abone ol İzmir'de kurdukları paravan şirketlerde çalışan gibi gösterdikleri işsiz kişiler adına bankalardan kredi kartı alarak, kart limitindeki paraları çekip bankalara geri ödemedikleri ileri sürülen şebekenin 7 elemanı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı dolandırıcılığı yaptıkları belirlenen bir grubu izlemeye aldı. Polis ekiplerinin yaptığı istihbarat çalışması ve teknik takibinin sonucunda, şebeke elemanlarının paravan şirket kurdukları, şirkette çalışan gibi gösterdikleri işsiz kişiler adına bankalardan kredi kartı kartı aldıkları, kart limitindeki paraları çekip bankalara geri ödemediklerinin belirlendiği bildirildi. Zanlıların, 2 yıldır çeşitli bankaları dolandırdıklarının tespit edildiği öğrenildi.

Bilişim Suçları Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen B.Ş. (34) ile B.M. (55), İ.Ö. (25), E.G. (49), M.A. (46), İ.S. (33) ve Ş.Ö. (38) yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların, gece kulübü ve birahanelerde çalışan bazı kadınları, şirketlerinde SSK'lı olarak gösterdiklerini söyleyip kandırdıkları, her ay belirli miktarda para aldıkları ve bu paraları sigorta primi olarak yatırmayarak harcadıkları bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 7 zanlı adliyeye sevk edildi.