BIST 10.248
DOLAR 32,30
EURO 34,75
ALTIN 2.393,59
HABER /  POLİTİKA

CHP Ankarada fire verdi

CHP'nin Ankara için düşündüğü aday "siyaseti düşünmüyorum" dedi. CHP'yi hayal kırıklığına uğratan o isim Profesör Akbulut...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, siyaseti ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını hiç düşünmediğini açıkladı.

İNTERNETHABER'e konuşan Akbulut, "İnsanlar bizi bu makamlara aday olarak düşünüyor yakıştırıyor. Sağolsunlar ama ben bilim adamıyım. Siyaseti hiç düşümüyorum" dedi.

ODTÜ arazisi ile ilgili olarak Melih Gökçek ile girdiği çatışma sırasında CHP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı adaylığı için düşündüğü isim olarak konuşulan ve basında bu yönde haberlere konu edilen Akbulut, kendisine CHP'den bu yönde resmi bir teklif gelmediğini ve zaten kendisinin de siyaseti hiç düşünmediğini anlattı.

Akbulut, "Daha önceki yıllarda da milletvekili adaylığım bu şekilde konuşuldu. Ama ben bilim adamıyım ve öyle kalmak istiyorum. Siyaseti düşünmüyorum. Rektörlüğü devrettikten sonra labaratuvarıma döndüm. Çok önemli çalışmalar yapan bir labaratuvarımız var. Orada çalışmalarını sürdüreceğim.Beni bu tür makamlar için düşünenlere teşekkür ederim ama ben siyaseti hiç düşünmüyorum" dedi.