BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Önder Sav cephesine 100. yıl yanıtı

Sav cephesinin Kılıçdaroğlu ile yaşadığı ayrılık sürecinde hedef gösterilen Enver Aysever tartışmalara neden olan sözlerinin arkasında.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
CHP Parti Meclisi Üyesi Enver Aysever tartışmalara neden olan “10. yıl marşını bırakıp, 100. yıl marşını bestelememiz lazım” sözlerinin arkasında.

“Onuncu yıl marşını besteleyenlerin önünde saygıyla eğilirken çocuklarımıza 100. yıl marşının özgürce bestelendiği bir ülke bırakmak istiyoruz” diyen Aysever o marşın içinde de demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet ve emeğin gücünün yer alacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu ile Sav arasında iplerin kopmasına neden olan tartışmada sık sık Parti Meclisi üyesi Enver Aysever’in “10. yıl marşını bırakıp, 100. yıl marşını bestelememiz lazım” sözlerine atıfta bulunuluyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ipleri atan Anadol da son yaptığı değerlendirmede Aysever’in bu sözlerini alarak, "Birisi çıkar “10. yıl marşı bizi bir yere götürmez' derse elbette kuşkular gelir” diyerek ayrılığın nedenlerine örnek gösterdi.

Kılıçdaroğlu-Sav cephesinde tartışma yaratan bu sözleri Enver Aysever’e sorduk. Sözlerinin arkasında duran Aysever isim vermeden Sav cephesini eleştirirken yeni bestelenecek marşın içeriğini de İnternethaber’e şunları söyledi:

“Mustafa Kemal büyük devrimciydi. O ve dava arkadaşları onuncu yıl marşını yapacak kadar büyük bir emek çaba göstererek hala bugün övünçle söylediğimiz bir marş bıraktılar. Ancak uzun yıllardır CHPyi yönetenler büyük önderin bu devrimci kişiliğini unutmuş, kendilerini statükonun kurbanı yapmışlardır.

Biz büyük önder Atatürk’ün başlattığı, büyük lider Bülent Ecevit ile taçlanan CHP’nin geleneğini 100. yıla taşıyacak bir iktidarın peşindeyiz.

Onuncu yıl marşını besteleyenlerin önünde saygıyla eğilirken çocuklarımıza 100. yıl marşının özgürce bestelendiği bir ülke bırakmak istiyoruz.

Bu marşın içinde demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet ve en önemlisi emeğin gücü yer alacaktır.”