BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  MEDYA

Önder Aytaç: Her şeyim pırıl pırıl

Atatürk Havalimanı'nda dün akşam yurt dışından geldiği sırada gözaltına alınan Önder Aytaç savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Abone ol

Bir dönem Polis Akademisinde de öğretim üyeliği yapan ve halen bir internet sitesinde köşe yazan Önder Aytaç  öğle saatlerinde Ankara'ya giderken açıklamada bulundu.

Önder Aytaç, "Suçlu olduğum bir şey yok. Anamın ak sütü gibi pırıl pırılım. Bir adım daha atıp söyleyeyim ki kimseye telefon açmıyorum babacığım" dedi.

PIRIL PIRILIM

Aytaç, "Her şeyim pırıl pırıl. Daha önceden Polis Akademisi'nde görev yaparken görevime son verilince tebliğ ile ilgili eve gelmişlerdi. Bende bu yapılanın usulsüz olduğu ile ilgili şerh düşmüştüm.70 günlük raporum vardı. Daha sonra Malatya'ya tayin edildim. Oradan Bitlis'e tayin edildim. Oradan da göreve son verdiler. Bütün bunlarla ilgili açmış olduğum davalarda mahkemeler yürütmeyi durdurma verdi. Yani benim haklılığımı tescil etti. Bende bu usulsüz diye şerh düşmüştüm. Bu yapılmış olan bir suçtur. Bu suçu da Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Polis Akademisi Başkanı, Emniyet Genel Müdürü İçişleri bakanı yapıyor demiştim. Altına yazmış, şerh düşmüştüm. Bundan dolayı İç işleri Bakanı hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. 4 Sulh Ceza Mahkemesinin gıyabımda vermiş olduğu bir karardı. Ben de yurt dışındaydım. Gelince burada GBT'den çıktığı için dün aksam Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'nde konuk ettiler beni. Bugün de bir şey yok. Yeni Türkiye'de alışmamız gereken bir süreç bu. Yasama, yürütüme, yargı hepsinin siyasallaşmış olduğu bir çerçevede böyle şeyler daha çok yaşanacak" diye konuştu.

Daha sonra teferruatlı bir açıklama yapacağını belirten Aytaç, "Benim yazmış olduğum, 'Bir organize yapı var orada. Paralel bir organize yapı var orada' dedim ben. Güvenlik Bilimleri Fakültesi Başkanı, Polis Akademisi Başkanı, Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı'ndan oluşan bir yapı var orada dedim. Zaten idarede benim bu söylediğimi kabul etti. Savcılıktan serbest kaldık o kadar. İngiltere'deydim. Görevim bittikten sonra çocuklarım var, evim var, bakmam gereken. 4.5 aydır İngiltere'deydim. Bu çerçevede gözaltına alınacağımı bilerek gelmiştim. Suçlu olduğum bir şey yok. Anamın ak sütü gibi pırıl pırılım" şeklinde konuştu.