BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  GÜNCEL

IŞİD son dakika! Cephaneleri yandı!

ABD ve koalisyon güçlerinin savaş uçakları ve Peşmerge son dakika saldırısında, IŞİD mevzileri hedef alındı, cephaneler ateşe verildi!

Abone ol

IŞİD'e karşı direniş gösteren Peşmerge Güçleri Kerkük’te IŞİD’in saldırısını püskürttü, Koalisyon uçaklarının ve Peşmerge'nin son dakika saldırısıyla örgütün bir cephanesi ateşe verildi, biri de uçaklar tarafından bombalandı.

Rudaw'ın haberine göre, Xeraberuti Tepeleri’nde, bugün sabah saatlerinde IŞİD’lilerin Peşmerge Güçleri mevzilerine saldırıya geçtiğini ancak sert karşılık verilmesi üzerine çekildiğini bildirdi. ABD ve koalisyon güçlerinin savaş uçakları, bölgede IŞİD mevzilerini hedef aldı.

EN AZ 35 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Rudaw’a konuşan İran Kürdistan Azadi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Yezdenpa, bugünkü çatışmalarda en az 35 IŞİD’linin öldürüldüğünü ileterek, birkaçının cesedinin ellerinde bulunduğunu söyledi.

CEPHANELER YAKILDI, SİLAH VE MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ

Yezdenpa, örgüte ait bir cephanenin yakıldığını ve çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirdiklerini belirtti.

Peşmerge Güçleri, Kerkük’ün güney batısında yer alan Haraberut tepelerinde 11 Kasım Çarşamba gününden beri ilerliyor. Bölgede, son üç günde 100’e yakın IŞİD’li öldürüldü.

KERKÜK'TE 7 SALDIRI PÜSKÜRTÜLDÜ

Öte yandan, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) resmi web sayfasında yer alan habere göre, Kerkük -Dubız cephesi sorumlusu KDP Politbüro üyesi Kemal Kerküki, dün bölgede IŞİD’in 7 saldırısını püskürttüklerini belirti.

IŞİD mensuplarının çok sayıda cesedi geride bıraktığını söyleyen Kemal Kerküki, örgütün silah ve mühimmatlarına el koyduklarını ifade etti.

Kerkuki, “ABD ve koalisyon güçlerinin savaş uçakları, IŞİD’in cephanesini hedef aldı” dedi.