BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.485,30
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan son dakika bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Avustralya'da G-20 zirvesinde bedelli askerlik ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Avustralya’da temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, açıklamalarda bulundu. Davutoğlu bedelli askerlik ile ilgili olarak yapılan çalışmaları anlattı. 

G20 toplantısında Türkiye’nin önceliklerini dile getireceğini ifade eden Davutoğlu, "Son 4 yılda siyasi istikrarını koruyan ülke çok az. Dünya hala kapsamlı bir kriz anaforunda. Türkiye küresel krizi az hasarla atlatıyor. Zirvede KOBİ’leri anlatacağız" diye konuştu.

Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik ekibinden Suriye stratejisinin değiştirilmesini istediği yönündeki iddiaların hatırlatması üzerine şunları ifade etti:

“Yarın Obama’yla görüştüğümde bu konuları da ele alırız. Haber doğru bir yaklaşımı yansıtıyor. Suriye’deki problem sadece askeri, sadece terör, sadece siyasal bir problem değildir. Rejimin kendi halkını katletmesiyle insani bir trajediye dönüşmüştür. Kobani’ye noktasal, havadan müdahale yeterli olmaz. IŞİD gider başka bir örgüt gelir. Önemli olan yeni bir siyasi yapının olmasıdır. Suriye ve Irak’taki temel problem belli bir toplumsal kesimin sistem dışına itilmesidir. Bütün bu sorunun nedeni Esad rejiminin baskıcı tutumudur.”

BEDELLİ ASKERLİK ÇALIŞMALARI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın "Genelkurmay'dan görüşleri aldık, son kararı Başbakan verecek" şeklindeki açıklaması ile ilgili de Davutoğlu ''Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor.'' diye cevap verdi.