BIST 10.756
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.430,72
HABER /  GÜNCEL

Önceden böyleydi, şimdi ise...

Tam 112 kiloydu... Henüz 24 yaşındaydı. Evlilik hazırlıkları yaparken, gelinliğin içine giremedi. Sonunda bakın böyle oldu;

Abone ol Fazla kiloları nedeniyle nişanlanırken istediği kıyafeti bulamayan 24 yaşındaki Yeşim Sabırlı, hayalindeki gelinliği giyebilmek için 5 ayda 42 kilo verdi.

Yaşadıklarını anlatan Sabırlı, çocukluğundan beri fazla kiloları olduğunu belirterek, ''112 kilogramdım, çocukluğumdan beri şişmandım, nişanlandığım zaman çok kıyafet aradık, bulamayınca özel yaptırdık. Kıyafetin içinde nişanlı kız gibi değil koca bir kadın gibiydim'' dedi.

Midesini küçülttü
İş arkadaşının önerisiyle midesini küçültmeye karar verdiğini ifade eden Sabırlı, "Annemden gizli hastaneye gittim. 6 ay bana sıra gelmesini bekledim. İş yerine telefon geldi, hastaneye çağırdılar. Kararsız kaldım ilk başlarda, sonra hastaneye gittim, yattım. Annemden gizli ameliyat oldum" dedi.

ÖNCESİ                                            SONRASI                 
112 kilo ve 58 bedendi                48 kilo verdi, 38 bedene indi

İnsanların tavrı bile değişti
Kilo verdikten sonra hayatının çok değiştiğini anlatan genç kız, "İstediğim kıyafeti alabiliyorum, gittiğim yerlerde insanların bana karşı tavırları çok değişti. Nişanlımla pek bir sorun yoktu ama ara sıra oluyordu, artık değişti eskiden beni yemeğe götürmezdi, kıyafet bulamayınca sinirleniyordu. Şimdi kendime güvenim geldi, eskiden gezmeyi sevmezdim, şimdi gezmeyi seviyorum. Nişan kıyafetimin bedeni çok büyüktü ve ben içinde iyice iri görünüyordum. Nişanda oynamam için kaldırdılar, insanların bakışları rahatsız etti, oynayamadım. Şimdi hayalimdeki gelinliği giyeceğim'' dedi.
 
          Ameliyattan önce                      Ameliyattan sonra

58 bedenden 38 bedene indiğini belirten Sabırlı, ''Kilo verdikten sonra annem bile tanımakta zorlandı. İki ay işe ara verdim, işe gittiğimde insanlar tanımadı, yerime oturduktan sonra tanıdılar'' diye konuştu.

''VERDİĞİ KİLOLARI ALMAYACAK''

Sabırlı'nın midesini by-pass yöntemiyle küçülten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Cerrahi Servisi Şef Yardımcısı Uz. Dr. Mehmet Görgün, yapılan işlemde tokluk hissi yaratan bölümün korunduğuna dikkati çekti ve Sabırlı'nın verdiği kiloları geri almayacağını kaydetti.