BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Jandarmadan fuhuş baskını

Bursa İl Jandarma Komutanlığı yaptığı fuhuş operasyonunda, 8'i kadın 15 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Bursa İl Jandarma Komutanlığınca Bursa, Yalova ve Balıkesir'de ''organize fuhuş örgütü''ne yönelik düzenlenen operasyonda, 8'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığının uzun süredir yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda, bazı kişilerin örgütlü olarak Bursa'nın Gemlik ilçe merkezli olarak Bursa, Yalova ve Balıkesir'de fuhuş yaptıkları, zorla fuhuş yaptırdıkları ya da fuhşa aracılık ettiklerini belirledi.

ZORLA FUHUŞ YAPTIRMIŞLAR

Güvenlik güçleri, bunun üzerine Balıkesir ve Yalova il jandarma komutanlıklarının da desteğiyle 3 ilde düzenledikleri operasyonda, zorla fuhuş yaptırıldığı öne sürülen 5'i Gürcistan uyruklu 8 kadının da aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen zanlıların, sorgulamalarının devam ettiği bildirildi.

Zanlıların, sorgulamalarının ardından ''zorla çalıştırmak veya hizmet ettirmek, esarete veya benzeri uygulamalara tabi kılmak, vücut organlarının verilmesini sağlamak maksadıyla tehdit, baskı, cebir veya şiddet uygulamak, nüfuzu kötüye kullanmak, kandırmak veya kişiler üzerindeki denetim olanaklarından veya çaresizliklerinden yararlanarak rızalarını elde etmek suretiyle kişileri tedarik etmek, kaçırmak ve bir yerden başka bir yere sevk etmek'' suçlarından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.