BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.433,65
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Önce kokuşmuş tarihinle yüzleş

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştui İşte Bahçeli'nin o sözleri...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Partisinin grubunda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Fransız senatosunun aldığı soykırım inkarını suç sayan düzenlemeyi kabul etmesine sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli; "Bu çirkinliği ve sefilliği aziz milletimiz asla unutmayacaktır. Katliam suçlarını kabul ettirmeye kimsenin gücü yetmez. Sarkozy yönetimi katliamla ilgili iz sürmekte kararlıysa kendi kokuşmuş geçmişine baksın. Bu küstahlık cevapsız bırakılmamalı.'' dedi

Bahçeli'nin, partisinin grup toplantısındaki konuşmasından satır başları şöyle:

Fransa'nın düşünce özgürlüğüne kelepçe vuran, ifadeyi zapturapt altına alan bu çirkinliğini aziz milletimiz affetmeyecek ve bu sefilliği asla unutmayacaktır. Tarihimizi yargılama cüretini kendinde gören sömürgenin kanlı dişlisi bu ülke, Türk milletinin geçmişinde mezalim değil bulsa bulsa adalet, insaniyet ve merhamet bulabilecektir.

Sarkozy yönetimi katliamla ilgili iz sürmekte kararlı ise tavsiyemiz önce kendi kokuşmuş tarihlerinden işe başlamaları ve başlarını Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar çevirmeleridir.

SERİ CİNAYETLERE MERAKI VARSA AYnAYA BAKMALIDIR

Pişkin ve pervasız Fransa yönetimi, seri cinayetlerine dönük merakı ve ilgisi varsa önce aynaya bakmalı ve zalimlikle iç içe geçen karanlık suratı orada görmelidir.

Türk milletinin geçmişinde soykırım yoktur. Utanacağı, sıkılacağı ve anlatamayacağı vahşet manzaraları da Allah'a şükürler olsun ki bulunmamaktadır.

Sarkozy siyasi kaygıları nedeniyle Ermeni avukatlığına soyunacağına kendi bozuk siciline baksın. Sözde soykırım korusu ümitlenmesin. Zira bekledikleri katliamcı suçlamalarını Türk milletine kabul ettirmeye güçleri yetmeyecektir.Türk milletini zorla sanık sandalyesine çıkaracağını sananlar haddini bilmeyenlere geçmişte nasıl ders verildiğini bilmelidir. Partimiz, Fransa Sentosu'nun bu kararını, uydurma soykırım iddialarını inkâr edenlere ceza verilmesini karara bağlayan bu soysuzluğu lanetlemekte ve tüm varlığıyla kınamaktadır.

Dersim isyanını önleme ve engelleme çabalarına "katliam" diyen Başbakan'ın sözde soykırım iddialarını boşa çıkarması ve samimiyetle mücadele etmesi bir hayli zor görünmektedir.

KOMŞU ÜLKELERDE NEREDEYSE DÜŞMANLIK SINIRINA GELİNMİŞTİR

AK Parti'nin başı sonu belli olmayan omursagız dış politikası ile muhatap kaldığımız dış sorunlara nasıl cevap üreteceğimiz giderek katlanmaktadır. Komşu ülkelerde neredeyse düşmanlık sıınırına gelinmiştir. Hatırlanacağı üzeri Başbakan Erdoğan Kıbrısla barış istemiş ancak bu Rum yönetimin iştihanı kabartmıştır.

Yapılan ikinci zirve Birleşmiş Milletlerin daveti ile gerçekleşmiştir. Anlaşıldığı kadarıyla önümüzdeki kısa zaman dilimine haddinden fazla anlam yüklenmektedir. Rumların iflas olmaz şımarıklıkları sayesinde bu zamana kadar yapılan müzakerekerden hayırlı bir sonuç alınmış değildir. Kıbrıs'ın yeni dönemi sorunlu bir dönem olarak önümüzde durmaktadır. Şurası tartışmazdırki Türkiye'nin etkin ve fiili tarafı sulandırılırsa bunun bizim açımızdan kabulu olmayacaktır. Türkiye'nin Kıbrıs üzerinde ikamesi olmayan ahdi asla yabana atılmaması gereken hükümdür.

BAŞBAKAN'IN ATTIĞI CESUR ADIMLAR DUVARA TOSLAMIŞTIR

Başabakan Erdoğan Suriye'yi diline dolayacağına Kıbras davasına odaklanmalı ve Kıbrıs Türklüğüne arka çıkmalıdır. 'Çözümsüzlük çözüm değildir' diyen Ak Parti hükümeti Yavru vatanı uluslararası alanda zora düşürmüştür. Başbakan'ın Kıbrıs'ta attığı cesur adımlar duvara toslamıştır.

AK Parti Kıbrıs'ta akla hayale gelmeyecek çürümüş hamleler yapmış. Bu da sadece Rumların işine yaramıştır.

Avrupa Birliğinin limanına bağlanarak düğümlenen Kıbrıs sorunu AK Parti ile çivilenmiştir.

Kıbrıs'taki entrikaları gözmezden gelen ve adadaki Türk varlığından gocunanlar kimin çıkarını gözletenler netleştirmektedirler.Hepimiz Ermenyiz derken hırslarından gözleri kızaran Denktaş için yavru vatanda cenzae töreninden ürkmeleri düşman sevindiren sorun olmuştur. Bu gafillerin tutulan yasa bile saygıları yoktur. Bunların duaya bile tahamülleri yoktur. Dün olduğu gibi bugün ve yarın Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak.

TÜRKİYE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN KAVŞAĞA YÜRÜMEKTEDİR

Kıbrıs sahipsiz, çaresiz ve himayasiz değildir. Ülkemiz çoktan tehlikeli bir kutuplaşmanın ağırlığını taşımaktadır. Türkiye geri dönüşü mümkün olmayan kavşağa doğru yol almaktadır.

Aziz millet fertleri arasındaki bağlar kırılmak ve yıkılmak istenmektidir. Ak Parti'nin yönetimi altında halkımız araya sıkışmıştır. Başbakanın ustalık dönemi diye nitelendirdiği dönem vahim dönemin fitilini ateşlemiştir.  

NE KADAR KÖTÜ ŞEY VARSA ESKİ DÖNEM DEMİŞTİR

Başbakan'a göre Türkiye eski ve yeni diye ikiye ayrılmıştır. AK Parti'nin eski diye nitelendirildiği dönem katliamla nitelendirilmiş,özgürlüklerle çakıştırılmış. Ne kadar kötü şey varsa bu dönem diye nitelendirilmiş. Anlaşıldığı kadarıyla milletin parçalanması ve 29 Ekim'den felsefesinden uzaklaşması için kavram ve kurumlar Ak Parti'nin eliyle harekete geçirilmiştir. Hiçbir toplum hiçbir devlet ve millet tarihsel yürüyüşünü düz bir çizgide sürdürmemiştir.

NEDİR YENİ TÜRKİYE?

Türkiye'yi dönemlere ayırmanın yeni rejim için gerekçe imar etmenin masum görülecek bir tarafı yoktur. Bildirmek isterim ki AK Parti denilen Truva atı eski diyerek yerden yere vurduğu Türkiye'de iktidara gelmiştir. Madem ki eski Türkiye tüm kötülüklerin başı olarak gösterilmiştir o zaman yeni Türkiye ile plananlanan nedir?

19 Mayıs'ı sulandırmak, 30 Ağustos'u tartıştırmak yeni Türkiye'nin anlayışıdır? Kürdistan'ın kurulması, İmralı mahkumunun salınması yeni Türkiye midir? İmralı ile protol hazırlamak, katil devlet diyenlere susmak ama gazetecileri, gösteri yapan gençleri içeri tıkmakıdır yeni Türkiye? Genelkurmay başkanını terör örgütü kurmak ile cezaevine koymak mıdır Türkiye? 'Sayın Başbakan yeni Türkiye ile anlatmak ile istediğiniz nedir?'

Sayın Başbakan kimi kandırıyorsunuz? Sizin yeniniz kirin pasın ve ilkelliktir. Sizin yeniniz rejim ve sistem değişikliğine kılıftır. Yeni diye sunduğunuz rezillikler milli vicdanlarda hiç bir zaman karşılık bulmayacak.

AK PARTİ BUNDA DA BECERİKSİZLİĞİNİ ORTAYA KOYDU

Ak Parti İntibak Yasası meselesinde de beceriksizliğini ortaya koymuştur. Bu kapsamdaki emeklilerimizden yaklaşık 850 bini bundan yararlanamayacaktır. AK Parti'nin yeni kandırma serüvenine girdiği yakında görülecektir Yandaşlarına devletin kaynaklarını peşgeş çeken AK Parti hükümeti iki yüzlülük yapmaktadır. Bizim için önemli olan tüm emeklilerimizin ekonomik sorunlarından kurtulmasıdır. Sayıları on milyon sınırına dayanan vatandaşlarımızın emeklerini vermek ve ekonomik sorunları bitirmek hepimizin vazifesidir.AK Parti hükümeti yalanlarından vazgeçmelidir.

AK Parti emeklilerimizi dünya gözüyle sevindirmelidir.