BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,95
ALTIN 2.446,77
HABER /  DÜNYA

Önce kameraya sonra polise yakalandılar

Konya’da, iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi, önce güvenlik kamerasına ardından polise yakalandı. <br/>Merkez Karatay ilçesi Doğuş Mahall...

Abone ol

Konya’da, iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi, önce güvenlik kamerasına ardından polise yakalandı.
Merkez Karatay ilçesi Doğuş Mahallesi Çimenlik Caddesinde bir evden hırsızlık olayının ardından araştırma başlatan polis, evin bulunduğu sokaktaki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde evin etrafından dolaşan 2 şüphelinin bahçe duvarından atlayarak içeri girdiği ve kısa süre sonra ellerinde poşetlerle evden çıktığının görülmesinin ardından poliste hırsızlıktan 80 kaydı bulunan Derviş M. (19) yakalandı. Evden 500 TL değerinde çelik tencere, mutfak robotu, çaydanlık ve battaniye çalan şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Diğer hırsızlık olayında, Hacıveyiszade Camisi’nde öğle namazı kılan bir öğretmenin dizüstü bilgisayarı ve fotoğraf makinesi çalındı. Güvenlik kamera görüntülerinde, caminin merdivenlerinden elindeki bilgisayar çantasıyla inen Nuri K. (25) belirlendi. Poliste çok sayıda hırsızlıktan kaydı bulunan Nuri K. yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın dizüstü bilgisayarı 250 TL’ye sattığı, fotoğraf makinesini de uyuşturucu madde karşılığı verdiği öğrenildi.
Gözaltına alınan Derviş M. gülerek poz verirken, Nuri K. ise saldırgan tavrıyla dikkat çekti. Şahısların adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
(İHA)