BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan'ın o sözü 300 bin turist kaçırdı!

CHP'li eski bakan Erdoğan'ın o sözünün 300 bin turist kaybettirdiğini söyledi.

Abone ol

4 eski Turizm Bakanı, hükümetin turizm politikası ile alkol yasağını eleştirdi. CHP'li Coşkun ''One minute, 300 bin turist kaçırdı ''dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen turizm konulu konferansa katılan Turizm eski bakanları Alev Coşkun, Bahattin Yücel, Ahmet Tan ve Abdülkadir Ateş, hükümetin turizm politikasını ve alkol yasağını eleştirdiler. CHP'li Alev Coşkun ''Başbakanın one minute sözüi, 300 bin turist kaybettirdi'' dedi.

Turizm eski Bakanı Coşkun, turizmin hassas ve duygusal bir sektör olduğunu belirterek '' En ufak bir hareket turizmi dalgalandırır. Başbakan ‘One Minute’ diyerek 2009’da 320 bin olan İsrailli turist sayısını, 2012’de 20 bine düşürdü. Şimdi de savaş istiyor. Savaştan en büyük zararı biz görürüz. Barışın zedelendiği noktaya turist gelmez. Savaş kışkırtıcılığı insanlık onuruna yakışmıyor” dedi.

Turizm eski Bakanı CHP'li Abdülkadir Ateş de, '' Türkiye’de turizm dünyanın en zor işlerinden biridir. Turizin özgürlük ve demokrasi ile direk bağlantılıdır. Türkiye'de iç barış sağlanmadan turizm sağlam temellere oturmaz'' dedi. Antalya'da yaşı 35’i aşan oteller olduğunu dile getiren Ateş, bu otellerin kağıt üzerinde 5 yıldızlı olduğunu da söyledi.

ALKOL YASAĞI
Turizm eski Bakanı DYP'li Bahattin Yücel de, Türkiye’de ciddi barış problemi olduğunu ve Taksim’deki gezi olayları sonrasında bunun ortaya çıktığını belirtti. Gezi eylemlerini dünyada örnek alınması gereken görüntülere yol açtığını belirten Yücel, alkole gelen yasağı da eleştirerek ''Kısıtlama kişisel haklara önemli bir müdahaledir. Turizmciler bu yasağı tartışmalıdır'' dedi.

Turizm eski Bakanı DSP'li Ahmet Tan da “Öfke turizmi yaratan bir iktidara sahip olmak en tehlikeli krizdir. Bugünkü iktidar ne yazık ki Türkiye’nin ahengini bozacak bir ses tonunu kullanıyor. Böyle konuşmasının alıcısı Ortadoğu olabilir. Ortadoğu hep kan ve kavganın içinde kalmıştır. Yüzümüzü batıya çevirmeliyiz. Yasaklarla turizm olmaz. Başbakanın öfke turizminin alıcısı yoktur. Ortadoğu Türkiye’nin kaderi olamaz'' dedi.