BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.428,91
HABER /  DÜNYA

Formayla silahlı soygun kamerada

Sultangazi’de bir otobüs firmasının acentesini silahla soyan zanlı, kendisiyle aynı semtte oturdukları ortaya çıkan kadın personelin teşhisi...

Abone ol

Sultangazi’de bir otobüs firmasının acentesini silahla soyan zanlı, kendisiyle aynı semtte oturdukları ortaya çıkan kadın personelin teşhisiyle yakalandı. Acemi hırsızın gerçekleştirdiği silahlı soygun, işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Olay, Sultangazi Meydanı’nda faaliyet gösteren bir otobüs firması acentesinde 25 Eylül 2013’te meydana geldi. Acentenin güvenlik kamerasına takılan soygun anı işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde; üzerinde sporcu kıyafeti bulunan şüpheli bir şahıs, işyerine girerek acente görevlisi kadın personel ile bir süre konuştu. Ardından çantasından çıkardığı silahı genç kadına doğrultan şüpheli, elindeki poşeti uzatarak çekmecedeki paraları içine doldurmasını istedi. Kısa bir süre tereddüt eden ancak silah tehdidi üzerine çekmeceleri açan genç kadın, yaklaşık 2 bin TL’yi tek tek poşete koydu ve ardından şüpheliye uzattı. Paraları alan şüpheli daha sonra hiçbir şey olmamış gibi işyerinden çıktı. Rahat hareketleriyle dikkat çeken şüpheli işyerinden çıktıktan sonra çantasını omzuna atarak yürüyerek uzaklaştı. Neye uğradığını şaşıran genç kadın, bir süre sonra işyerinin kapısına yönelerek korku içerisinde şüphelinin ardından baktı.

SİLAHLI GASPI POLİSE İHBAR ETTİ
Genç kadın, daha sonra 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak polisten yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, işyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Bu sırada genç kadın, kamera kayıtlarındaki şüpheliyi oturdukları semtte sık sık karşılaştığını hatırladığını anlattı. Bunun üzerine eşkalleri belirleyen polis ekipleri, kısa sürede şüphelinin kimliğini tespit etti. Ardından harekete geçen ekipler şüpheli İlhami Ö.(25)’yü gözaltına aldı.
Emniyette sorguya alınan İlhami Ö. Suçunu itiraf etti ve paraya çok ihtiyacı olduğu için soyguna kalkıştığını anlattı. Sorgusunun ardından adliyeye sevkedilen İlhami Ö. Tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)
(İHA)