BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL

Önce eğlendiler sonra ilişkiye girdiler

İzmir'de düzenlenen fuhuş operasyonunun ayrıntıları belli oldu. Ekiplerin düzenlediği operasyonla gözaltına aldığı 7 kişi adliyeye sevk edildi

Abone ol

İzmir'in çeşitli semtlerindeki lüks restoranlarda, erkek müşteriler ile fuhuş yapan kadınları, 'Mutlu gecemizde sizleri de aramızdan görmekten mutluluk duyarız' şifreli cep telefonu mesajıyla biraraya getirip eğlendirdikten sonra da fuhuş yaptırdığı iddia edilen 7 kadın, adliyeye sevk edildi.

Karşıyaka, Balçova ve Güzelbahçe ilçelerindeki lüks restoranlarda, fuhuş amaçlı buluşma geceleri düzenlendiği ihbarını alan Ahlak Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından bu geceleri düzenleyenlerle fuhuş yapan kadınların ve katılan erkeklerin kimlikleri belirlendi.

Eş zamanlı yapılan baskınlarda, restoranlarda buluşma gecelerini düzenleyen kadınlardan oluşan şebekenin lideri olduğu ileri sürülen 59 yaşındaki G.G. ile aynı yaştaki Z.E., 57 yaşındaki A.A., 53 yaşındaki E.A., 34 yaşındaki D.R., 33 yaşındaki A.B. ve 31 yaşındaki M.S. gözaltına alındı. Ayrıca, bu gecelere katılıp para karşılığında cinsel ilişkiye giren 32 kadın ile 144 erkek müşteri hakkında da işlem yapıldı. Fuhuş yapan kadınlar ile erkek müşteriler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ŞİFRELİ MESAJLA ÖNCE EĞLENCE, SONRA İLİŞKİ

Şebekenin, ilk olarak bağlantı kurdukları lüks restoranlarda buluşma geceleri düzenledikleri belirlendi. Ardından da daha önceden tanıdıkları, genelde maddi durumu iyi olmadığı için fuhuş yapan kadınlar ile erkek müşterilerini, 'Mutlu gecemizde sizleri de aramızdan görmekten mutluluk duyarız' şifreli cep mesajıyla bu restoranlarda biraraya getirdikleri saptandı. İlk olarak restoranda eğlenen tarafların daha sonra ise şebekenin belirlediği evlerde ya da otellerde cinsel ilişkiye girdikleri ortaya çıktı. İşlemleri tamamlanan 7 şüpheli, adliyeye sevk edildi.