BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,29
HABER /  POLİTİKA

Leyla Zana neden cenazelerden uzak durdu?

Leyla Zana'nın dün Diyarbakır'da düzenlenen törende yalnızlığı dikkat çekti.

Abone ol

Barış sözünü diline ilk alanlardan biriydi Leyla Zana. Bunun için Başbakan Erdoğan'la bile görüşmüş ve taleplerini iletmişti. Bu aşamadan sonra PKK ve BDP'den tepki aldığı bile konuşulmuştu. O günden bu yana da ortalıkta pek gözükmüyordu Leyla Zana..

Son çalışmalarda barış sürecinde etkin rol oynamaması ve zaman zaman sessizliğe gömülmesiyle merak konusu olan Leyla Zana'nın dün Diyarbakır'da düzenlenen törende yalnızlığı dikkat çekti.

Cenazeleri havaalanında karşılamaya gidenler arasında yer alan Leyla Zana, 200 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde BDP otobüsünün üzerinde çıkmadı ve yalnız kalmayı tercih etti.

'ın konuyla ilgili izlenimleri dün Diyarbakır'da yaşanan bir ayrıntıyı gün yüzüne çıkardı. Durukan'ın haberine göre Zana törende özellikle yalnız kalmayı tercih etti. İşte Durukan'ın izlenimleri:

Leyla Zana tek başına

- BDP’li vekiller, töreni parti otobüsünde izlerken, geçen yaz aylarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme nedeniyle parti içi tartışmalara neden olan Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana töreni tek başına izlemeyi tercih etti. Parti otobüsüne binmeyen Zana, platformun arkasında durdu. Zana diğer kadın vekillerin aksine tabutların taşınmasına da katılmadı.

- Kandil’de öldürülen bir PKK’linin posteri tören alanında dikkati çekti.

- Alanda “Partizan”, “Özgürlük” ve “Sosyalizm Partisi” yazılı çelenkler yer aldı.

- Selahattin Demirtaş konuşmasının sonunda “Mehmet Ali Birand’ın yaşamını yitirdiği haberini aldıklarını” belirterek, üzüntü ve başsağlığı dileğini iletti. Ancak, bir süre sonra kürsüden Birand’ın, “yoğun bakımda olduğu” düzeltmesi yapıldı.

- Cenazelerin konulduğu platformların önünde barış mesajı vermek amacıyla bir grup partili çok sayıda güvercin uçurdu.