BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.467,55
HABER /  GÜNCEL

Olimpiyatçıya Twitter saldırısı

İngiliz olimpiyat oyuncusuna tacizkar mesaj gönderilmesi ardından polis bir kişiyi tutukladı.

Abone ol

İngiltere'de polis Olimpiyat takımı üyelerinden Tom Daley'e taciz nitelikli bir Twitter mesajı atılması üzerine bir kişiyi tutukladı.

10 metre kule atlayışta dördüncü olduktan sonra sporcuya "Babanın hakkını veremedin" denilen bir mesaj gitti.

Tom Daley’in babası Rob Daley geçen sene beyin kanseri nedeniyle ölmüştü.

Dün akşam yapılan ihbar sonucunda 17 yaşında bir genç iftira/hakaret nitelikli mesajlar attığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Polis sözcüsü, gözaltı karanının söz konusu mesajla ilgili olup olmadığını teyit etmedi.

Daley, babasıyla ilgili tweet sonrasında "Sizi aptallar, ben kendimi bu kadar sporuma adarken..." anlamında bir mesaj atmıştı.

Kırıcı mesajı attığı söylenen kişiyle aynı kaynaktan geldiği anlaşılan bir sonraki mesajda ise, kullanıcı "üzgün olduğunu, sporcunun kazanmasını istediğini, İngiltere kazanmadığı için kızdığını, Tom'un özrünü kabul etmesini istediğini" söylüyor.

Kullanıcı öbür mesajında da "Lütfen, benden nefret edilmesini istemiyorum, sadece üzgünüm, kazanmanı istiyordum ve sana destek olmayı, İngiltere'yi onurlandırmanı istedim, sadece çok kızdım o kadar" diyor.

Sporcuya destek mesajları

Yukarıdaki tweetlere yanıt veren Olimpiyat sporcusuna Twitter'de destek yağdı.

Daley'in atlayış partneri "Nefret mesajlarını atanlar, sıranız gelince, bizim yaptığımızı gelin siz yapın" diye mesaj attı.

Destek mesajlarından birinde de "Baban seninle gurur duyardı! Yaptığın şeyi yapmaya devam et." deniliyor.

Olimpiyat köyü yöneticinden kınama

1980 Moskova Olimpiyat Oyunları’nda altın ve bronz madalya kazanan Londra Olimpiyat Köyü Başkan Yardımcısı Duncan Goodhew de mesajı kınadı.

Goodhew "Sosyal medya bir açıdan sanırım müthiş bir şey ama işlerin ters gitmesi de çok kolay, kişiselleşebiliyor meseleler ve insanların hayatlarını yıkıma uğratıyor" dedi ve ekledi:

"Sanırım herkes ne dediğine daha çok dikkat etmeli."

Britanya Olimpiyat takımının kule atlayış sporcusu Tom Daley'in babası Rob Daley, oğlunun bu sporun önemli isimlerinden biri olmasında etkili bir rol üstlenmişti.