BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Ölesiye Galatasaraylı Altan ders verdi

Hasta Galatasaraylı Ahmet Altan, kendi takımına acımadı ve spor kamuoyuna çağrıda bulundu.

Abone ol

Şikenin emareleri görülürse Galatasaray'ın küme düşmesini isteyecek. Bu talep "Ölesiye Galatasaraylı" olduğunu söyleyen Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'dan geldi.

Cimbom'a gönül verenlerin bir kısmı dünkü şok operasyonu 'iftira ve haksızlık' olarak gördü. Ancak Ahmet Altan terazinin tam ortasından konuştu, topu taca atmadı.

Bugünkü yazısında son dalgayı ele aldı, spor kamuoyuna fair play dersi verdi. “Yüz yıllık çınara büyük iftira” diye başlık atmayacaklarını ilan etti bugünkü köşesinde. Kritik soruları vardı Altan'ın...

"Şimdi, “şike soruşturmalarının” Galatasaray’a sıçraması üzerine, “Yüz yıllık çınara büyük iftira” diye mi başlık atacağız? Denizlispor’a “teşvik” verildiği yolundaki iddiaları görmezden mi geleceğiz?" diyen Altan'ın duruşu çok netti:

EMARELERİ BİLE BULUNSA

"Cimbom’un şikeyle ilişkisinin “kanıtları” değil, bu ilişkinin “emareleri” bile bulunsa takımımızın “kümeden” düşürülmesini talep edeceğiz."

Bazı Fenerbahçeli yazar ve taraftarın şike soruşturmasında kötü sınav verdiğine dikkat çeken Altan, Beşiktaş taraftarını örnek gösterdiği yazısında, kazanmak üzerine ilkesel bir duruş çağrısı yaptı:

FUTBOLU YENİDEN VE TEMİZ KURALIM

Hâlbuki “nasıl kazanırsan kazan” inancını hayatımızdan tümüyle çıkartıp, “hak ederek kazan” inancını yerleştirmemiz gereken bir dönemdeyiz.

Her yer “nasıl kazanırsan kazan” diyenlerle dolu, “hak” saçma bir sözcük gibi gözüküyor.

Bunu her konuda, her alanda değiştirmemiz gerekiyor.

Beşiktaş taraftarı, bu konuda herkese örnek olmalı.

Diliyorum, Galatasaray taraftarı da bu “vakar ve asaletle” davranır, “takımının temiz” olmasını, “takımının şampiyon” olmasından daha önemli bulur.

Belli ki futbolun bütün hücrelerine yayılmış bu zehir; gerekirse bütün lig iptal edilsin, bütün takımlar düşürülsün, futbolu yeniden ve “temiz” olarak kuralım."