BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,16
HABER /  GÜNCEL

ABD Suriye yaptırımlarını genişletti

Amerika Birleşik Devletleri, ülkedeki gösterileri bastırmada şiddet kullanmaya devam eden Suriye'ye karşı yaptırımların kapsamını genişletti.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri, ülkedeki gösterileri bastırmada şiddet kullanmaya devam eden Suriye'ye karşı yaptırımların kapsamını genişletti.

Yaptırımlar, ABD Maliye Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve kardeşi için paravan görevi gördüğü ifade edilen önemli bir işadamını içeriyor.

Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye hükümetinin beş ay önce başlayan müdahalelerden bu yana en az 2 bin kişinin ölümünden sorumlu olduğuna inandıklarını ifade etti.

Clinton, Esad'ın meşruiyetini yitirdiği mesajını da yineledi.

Suriyeli eylemciler ise gece saatlerinde başkent Şam yakınlarında ve ülkenin güneyinde göstericilerin hükümet güçlerince öldürüldüğünü söylüyor.

BM kınamıştı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de iki gün önce Suriye hükümetinin ülkedeki gösterileri bastırmada kullandığı şiddeti kınayan bir metin üzerinde anlaşmıştı.

Konsey tarafından yayımlanan bildiride "yaygın insan hakları ihlalleri ve Suriyeli yetkililerin sivillere karşı güç kullanması" kınandı.

Bildiri, bazı Güvenlik Konseyi üyelerinin herhangi bir kınamanın Libya operasyonuna benzer bir müdahaleyle sonuçlanacağı kaygılarına rağmen kabul edildi.

Bildiride ayrıca şiddetin sorumlularının hesap verebilir olması gerektiği de ifade edildi.