BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
HABER /  DÜNYA

Ölen kişi MİT’çi değil, suçlu

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi yakınlarında önceki gün meydana gelen esrarengiz kaza ile ilgili açıklamada bulu...

Abone ol

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi yakınlarında önceki gün meydana gelen esrarengiz kaza ile ilgili açıklamada bulundu. Özcan, ölen şahsın MİT mensubu değil, bir suçlu olduğunu söyledi.
Vali Vahdettin Özcan, kazada hayatını kaybeden Yusuf Say’ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olduğuna dair iddiaları yalanlayarak, Say’ın bir çok suçtan aranan bir suçlu olduğunu söyledi. Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada D-100 Karayolu’nda Samsun - Trabzon istikametinden geldiği belirlenen ve İstanbul’a seyir halinde olan 34 TE 3366 plakalı Yusuf Say idaresindeki bir motosikletin 18 LD 761 plakalı bir kamyona arkadan çarptığını anlattı. Kaza yapan motosiklet sürücüsü Say’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Özcan, Say’ın üzerinden Ali İnce adına kayıtlı sahte bir ehliyet ve güvenlik kuvvetlerine ait personel tanıtım kartı çıktığını kaydetti.
Özcan, "Emniyet tarafından yürütülen incelemelerde şahsın 1982 doğumlu Sakarya nüfusuna kayıtlı Yusuf Say olduğu belirlenmiştir. Ölen şahıs ablasına teslim edilmiş ve aldığımız bilgilere göre Karasu ilçesine defnedilmiştir. Şahsın üzerinden bir adet silah, 26 adet mermi, 3 bin 520 lira para çıkmıştır. GBT sorgulamasında adam öldürmek, resmi belgede sahtecilik, hırsızlık, uyuşturucu madde imal etmek ve ruhsatsız silah satın alma suçlarından arandığı belirlenmiştir" dedi.
(İHA)