BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ölen amcasının maaşını yedi

Ölen amcasının cesedini çöpe atı. Üç ay emekli maaşını yedi. Amcasının kimliğiyle bir de kredi almaya çalışınca enselendi.

Abone ol

Ölen amcasının cesedini çöpe atıp 3 yıl süreyle bankamatikten emekli maaşını çekti. Ancak üzerine kendi fotoğrafını yapıştırdığı amcasının kimliğiyle bir de kredi almak isteyince yakalandı.

Akşehir Belediyesi’nin Karabulut köyü yakınlarındaki çöplüğünde 30 Ağustos 2006 tarihinde çuval içinde çürümüş bir erkek cesedi bulundu.

Yapılan otopside, kimliği tespit edilemeyen kişinin yaklaşık 9 ay önce öldüğü belirlendi, ancak kimliğine ulaşılamadı.

KREDİ ALMAK İSTEDİ

Çöplüğü atılan cesedin kimliği, Mehmet Köklü’nün kendi fotoğrafını amcasına ait kimliğe yapıştırıp bankadan 6 bin YTL kredi çekmek istemesiyle ortaya çıktı.

Banka memuru, kredi talebinde bulunan Köklü’nün kimlikteki yaşa göre çok genç olduğunu fark edip bir dolandırıcılık girişimi olduğunu anladı.

Olayın güvenlik birimlerine bildirilmesi üzerine ilçede garsonluk yapan evli ve 3 çocuk babası Mehmet Köklü gözaltına alındı.

Köklü, kanser hastası amcasının yaklaşık 3 yıl önce eceliyle öldüğünü, cesedini çöplüğe attığını ve o tarihten beri emekli maaşını ATM’den çektiğini, son olarak 17 Kasım 2008 tarihinde 590 YTL olan emekli maaşını aldığını itiraf etti. 

MAAŞI İÇİN YAPTIM 

Köklü amcasını öldürdüğü iddialarını reddederek, “Amcam prostat kanseriydi. Ben bakıyordum. Ölünce maaşını almak için bu yola başvurdum” dedi. Köklü bu ifadeye rağmen, “ölüme sebebiyet vermek, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık” suçundan tutuklandı.