BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  POLİTİKA

Öldürmenin ırkı ve dini yoktur

Başbakan Erdoğan öenmli dünya liderleri ve hükümet başkanlarının katıldığı Medeniyetler İttifakı zirvesinde konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan sadece Türkiye'de değil tüm coğrafyalarda yaşanan terör olaylarının altını çizdi.

Terörün insafı ve sınırları olmadığını söyleyen Erdoğan 'Canlı bombalar, suikastlar sadece orta doğu sınırları içindeki hadiseler değildir. Bu tür çatışma terör halleri her coğrafyada yaşandı. Bugün de yaşanıyor. Biz dedik ki öldürmenin ırkı yoktur öldürmenin dini yoktur hiçbir mazereti yoktur. Bugün yanı başındaki olaylara kayıtsız kalanlara bu olayların gün gelir kendi ülkelerinde de olabileceği uyarısını yaptık' dedi.

Erdoğan Medeniyetler İttifakı zirvesinde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Genç bir insan kandırılarak hipnotize edilerek şehirlerin en kalabalık caddelerine gönderiliyor üzerindeki bombayı patlatıyor. Bakıyorsunuz sadece geçim derdinde olan onca insan ölüyor, çocuklar, kadınlar ölüyor. Ardından bu kanlı eylemi organize edenler çıkıyor. Çünkü bizim gibi düşünüp, davranmıyorlardı diyorlar.

Gerekçe yönetimin kendilerine dayattığı sistemi istemiyorlar. Hak istiyorlar.
Canlı bombalar, suikastlar sadece orta doğu sınırları içindeki hadiseler değildir. Bu tür çatışma terör halleri her coğrafyada yaşandı. Bugün de yaşanıyor.

Biz dedik ki öldürmenin ırkı yoktur öldürmenin dini yoktur hiçbir mazereti yoktur. Teröründe insafı, sınırları yoktur. Biz yanı başındaki olaylara kayıtsız kalanlar gün gelir kendi ülkelerinde de olur diye uyarılar yaptık.

Avrupa'da artık çok hissediler hale gelen ırkçı fikir karamsar manzaranın sinayellerini vermektedir.

TARİHİN SADECE SAVAŞLAR ÜZERİNDEN OKUNMASINA KARŞIYIZ

Tarihten çıkardığımız derslerle biz farklı bir dünyanın inşaa edileceğine inanıyoruz. O yüzden medeniyetler ittifakı diyoruz.

Biz Türkiye olarak tarihin savaşlar üzerinden yazılmasına ve okunmasına karşı çıkıyoruz. Çünkü bu çocuklarımıza yapılacak haksızlıktır.

Bu ülke 100 yıl önce onalrca savaşmış ülkedir. Bu şehir defalarca kuşatılmış, tehdite maruz kalmış şehirdir. Ama bu ülke ve bu şehir bugün barışın, huzurun, hoş görünün merkezidir.

BİZ DOSTLUĞUN BÜYÜTÜLDÜĞÜ DÜNYA İSTİYORUZ

Tüm insanlık İstanbul aynasında kendisini bulabilecektir. Biz geçmişe değil geleceğe bakıyoruz.

Biz öfkenin kabartıldığı değil dostluğun büyütüldüğü dünya istiyoruz.

Çocukların ailelerini, ırklarını, ailelerini seçme lüksü yoktur. Her bir bebek ailesinin olduğu kadar insanlığın üyesidir. Libya'da öldürülen çocuklar Libyalı olduğu kadar bizim de çocuklarımızdır. Bugün Hama'da, Humus'ta katledilen çocuklar bizim de çocuklarımızıdır.

HAK VE HUKUK KAYBEDEN OLMAYACAKTIR

Medeniyetler ittifakı tarihi de geleceği de savaşlar üzerinden değil barış kardeşlik refah üzerinden okuma çabasıdır.

Zulme rıza zulümdür. Zalimlerin yanında yer almak zalimliği benimsemektir. Gelecekte de sadece iyiler kazanacak. Hak ve hukuk hiç bir zaman kaybeden olmayacaktır.