BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Olayları sadece bir kişi durdurabilirdi!

HDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Çıkan olaylarda polisin ve ırkçı grupların parmağı olduğunu söyleyen Hasip Kaplan, HDP'li Altan Tan'ın görüşüne atıfta bulunarak, "olayları sadece bir kişi durdurabilirdi, O da Abdullah Öcalan'dı. Onun mesajıyla olaylar durdu" dedi.

IRKÇI GRUPLARIN PARMAĞI

Şu anda İzmir'deyim. İzmir'de kurşun sıkılarak infaz edilen kişinin ölümünün göstericilerle hiçbir ilgisi olmadığı, parklarda yatan işsiz güçsüz birisi olduğu anlaşıldı ama medya hep bunu taraflardan biriymiş gibi verdi. İzmir'de yaptığım incelemelerde de, bir çok yerde de, Antep'te, Esenyurt'ta öldürme olaylarında ırkçı grupların parmağı olduğu anlaşıldı. Büyük ölçüde ırkçı grupların ve polisin saldırı sonucu ölümler meydana geldi.

ÖFKE SELİ

HDP'lilerin hiçbirisi partili olarak bu işler sarmalında olmadılar. Zaten, sokaklara dökülenler sadece HDP'li değildi. Partili, partisiz herkes vardı, AKP'liler de vardı. Hani bir sel nasıl her şeyi önüne katar ya, onu durdurmak imkansızdır. Kobani'nin düşebilme riski kitleleri öfke seli gibi sokaklara itti. Yakılan bankalar, ambulanslar ve binaların hiçbirinin sorumlusu partimiz değildi. Bizim partimizin dışında provokatör olan kesimlerin bilinçli olarak hareket yaptığına dair elimizde bulgular var.

BİR TEK KİŞİ KONTROL EDEBİLİRDİ

Altan Tan MYK üyesidir, bu kararı almıştır, yarın aynı durum olsa "yine aynı kararı alırım" diyor. Ama bu karar alındığında HDP sadece kendi örgütünü ve partililerini kontrol edebilirdi, bunun dışındaki kitleyi kontrol edebilme şansı yoktu. Bir tek kişi kontrol edebilirdi ve şu an bunun etkisini yaşıyoruz, o kişi Sayın Öcalan!dı.

Sayın Öcalan mesajıyla bu eylemler durmuştur, bu kadar basit. Hükümet de mecbur kalmıştır, şehirlerden askerlerini çekmiştir. Eğer polis aşırı güç kullanıp, gaz bombaları ve tomalarla saldırmamış olsaydı yine olayların yüzde 80'i önlenebilirdi.