BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,69
ALTIN 2.427,68
HABER /  GÜNCEL

Okuyun! Okuyun! Okuyun!

Sümer Kraliçesi lakabıyla bilinen ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Bakırköy'de verdiği konferansta "yüzünüzü bile yıkamadan okuyun" dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER- Sümer Kraliçesi olarak da bilinen yaşayan tarihimiz Sümerolog  Muazzez İlmiye Çığ, Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde katıldığı imza günü ve söyleşi de ,”Okuyun,okuyun,okuyun” tavsiyesinde bulundu.

Soğuk havaya karşın Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’ne gelen yoğun kalabalığa seslenen 96 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ,” Sabahları bile yüzümü yıkadıktan sonra bu yaşımda bile ilk işim kitap okumak. Hem de farklı farklı kitapları. Özellikle Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin kuruluşu ve devrimlerle ilgili bilinmeyenleri çok değerli yazarlarımızın kitaplarından öğrenebilirsiniz. “dedi.


SÜMEROLOJİNİN İSİM BABASI ATATÜRK

Konuşması sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe çok meraklı olduğunu dile getirerek,” Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarihe o kadar meraklıydı ki ve halkımızın da tarihe ilgisini çekmek için bankalara bile Sümerbank, Etibank gibi isimler koydu. Sümerolojinin de isim babası kendisidir.”şeklinde konuştu.

İLK İŞİM OKUMAK OLACAK

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Tozanlı da yaptığı konuşmada,” Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde Muazzez İlmiye Çığ gibi değerli bir büyüğümüzün fikirlerini  paylaşması bizi çok mutlu etti. Yarın sabah benim de ilk işim sabah yarım saat erken kalkıp kitap okumak olacak.”diyerek duygularını paylaştı.

Muaazez İlmiye Çığ söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.