BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Okumuş hırsızın hali bir başka oluyor!

Ünlü mağazaları soyan böyle bir hırsız ne görüldü ne duyuldu...

Abone ol

İstanbul’da babası işadamı, annesi doktor olan 16 yaşındaki kolej öğrencisi B.A., bir alışveriş merkezinde bulunan ünlü markalara ait mağazalardan hırsızlık yaparken yakalandı.

İstanbul'da özel bir kolejde okuyan lise birinci sınıf öğrencisi B.A. (16), Etiler’deki ünlü bir alışveriş merkezinde mağazalardan hırsızlık yaptığı gerekçesiyle güvenlik görevlileri tarafından polise ihbar edildi. Alışveriş merkezine gelen polisler, B.A.’nın sırt çantasında gömlek, pantolon ve tişörtten oluşan 11 parça kıyafet buldu. Yapılan araştırmada, B.A.’nın kıyafetleri alışveriş merkezinde bulunan ünlü markalara ait 4 ayrı mağazadan çaldığı tespit edildi. Çalınan kıyafetler mağazalara iade edilirken, hakkında tutanak tutulan öğrenci savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

BABA İŞADAMI, ANNE DOKTOR

Psikolog eşliğinde verdiği ifadesinde, ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu ve alışveriş için gittiği mağazalarda denediği kıyafetleri yanlışlıkta çantasına koyduğunu söyleyen B.A., hırsızlık niyetinin olmadığını belirtti.

Psikoloğun görüştüğü işadamı baba da üç çocuğu olduğunu ve sadece okul masrafları için yıllık 100 bin TL ödediğini ve çocuklarının tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, “Nasıl böyle bir olaya karıştığına anlam veremiyorum. Fakat oğlum sorunları varsa da benimle pek paylaşmaz” dedi. Kuyumculuk, inşaat ve turizm işleri yapan işadamı baba ile bir devlet hastanesinde doktor olan annenin çocuğu B.A. hakkında, savcılık tarafından hırsızlık suçundan dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada B.A.’nın 4 ayrı mağazadan hırsızlık yaptığı belirtilerek, her olaydan ayrı ayrı cezalandırılması istendi. B.A.’nın 8 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen davanın iddianamesinde, B.A.’nın 18 yaşından küçük olması nedeniyle TCK’nın 31. maddesi gereği verilecek cezanın 8 yıldan fazla olmaması gerektiği de belirtildi.