BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  GÜNCEL

Okulu PKK karargahı yapmışlar

Bir cami ile sözde şehitlik ilan ettikleri mezarlıklara karargah kurdukları ortaya çıkan PKK’lı teröristler, şimdi de Diyarbakır’da bir ortaokula konuşlanmış.

Abone ol

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki 7 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı üçüncü gününe girdi. Güvenlik güçleri özellikle PKK’lı teröristlerin yoğunlukta bulunduğu Hasırlı ve Fatihpaşa mahallelerini ablukaya aldı. Özel harekat timlerinin düzenlediği operasyona terörle mücadele ekipleri ve jandarma birlikleri de destek veriyor. Etrafı surlarla çevrili olan ilçede polis ekipleri açık olan girişleri demir bariyerle kapattı. Daha önceden belirlenen evlere düzenlenen baskınlarda terör örgütü üyelerine ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

BİNA BOŞALTILMIŞ

PKK’lı teröristlerin Hasırlı Mahallesi’ndeki Süleyman Nazif Ortaokulu’nu boşaltarak kendilerine karargah yaptıkları ortaya çıktı. Öğrenci ve öğretmenlerin ise başka okullara kaydırıldığı öğrenildi. Teröristlerin güvenlik güçlerinin yaklaşmasını engellemek için okulun çevresinde kazdıkları hendeklere el yapımı bombalar yerleştirdiği belirlendi. Teröristlerin daha önce de Bingöl’ün Karlıova’dake bir camide karargah kurdukları ortaya tesbit edilmişti. PKK’lıların sözde şehitlik ilan ettikleri mezarlıkların etrafında da konuşlandıkları, buraları silah ve mühimmat deposu olarak kullandıkları tespit edilmişti.  

HAVA TAKİBİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Sur’daki operasyonu havadan görüntü çeken helikopter ve İnsansız Hava Araçları ile kriz merkezinden izleyerek yönetiyor. Büyük operasyonun devam ettiği ilçede sağık ekipleri de güvenlik noktalarında hazır bekletiliyor.

49 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta Zap ve Metina kamplarına düzenlediği hava harekatında 35 terörist öldürüldü. Lice’deki operasyonda ise güvenlik güçleriyle çatışan 14 terörist öldü. Böylece yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarda ki günde öldürülen terörist sayısı 49 oldu.