BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  GÜNCEL

Okullar yarın açılıyor

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak. Öğrencileri ilk günden neler bekliyor?

Abone ol

2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan 14 milyon civarında öğrenci ile 595 bin öğretmen, yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından, ders başı yapacak.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, yarın Antalya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tören düzenlenecek. Ayrıca, tüm illerde de tören yapılacak. Öğrenciler ve öğretmenlerin da katılacağı heyetler, Atatürk anıtlarına çelenkler koyacak. Ankara'da da Anıtkabir ziyaret edilecek. İlköğretim ve lise öğrencilerine, 138 milyon adet ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak. İlköğretim Haftası da yarın başlayacak.

ÖĞRENCİ MEKTUPLARI

Bu kapsamda yarın velilere, öğretmenleri tanıtıcı bilgiler ile öğrencilerden neler beklendiği, sınıf kuralları, ev ödevi politikası ve o yıl yapılacak etkinliklerin neler olacağı konusunda hazırlanan ''Hoşgeldiniz'' broşürleri dağıtılacak. Öğrencilerden de sınıf ile ilgili hissettikleri ve beklentilerinin ne olacağına yönelik bir mektup yazmaları istenecek. Bu mektupların hepsi toplanıp, yıl sonunda açılmak üzere bir kutuya konulacak.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında ayrıca, ıslahevleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu müdürlükleri, müftülükler ve sivil toplum kuruluşları ile ''sokak çocuklarının okula devamlarının sağlanması'' için çalışmalar yürütülecek.