BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Okul çatlaklar nedeniyle boşaltıldı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde deprem nedeniyle Yunus Ensari İlköğretim Okulu kat kirişlerinde duvar ve tavanlarında çatlaklar meydana geldi. Okul, tedbiren boşaltıldı.

Abone ol

Van'da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler ile artçı sarsıntılarla hasar gören Ahlat Yunus Ensari İlköğretim Okulu'nun yapılan incelemeler sonucu boşaltılmasına karar verildi. Okulda tahliye işlemleri başlatılırken öğrenim gören 550 öğrencinin Ergezen İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam edeceği bildirildi.

Ahlat Kaymakamı Osman Dölek konu ile ilgili olarak, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen mühendislerin ön inceleme raporlarına göre hasar tespiti yapılan Yunus Ensari İlköğretim Okulu'nu tedbir amaçlı geçici süreyle boşalttıklarını söyledi. Okulun kullanılıp kullanılmayacağı yönündeki kararın binadan alınacak numunelerin testinden sonra belli olacağını ifade eden Dölek, "Van'da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler ile artçı sarsıntılarla hasar gören Yunus Ensari İlköğretim Okulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen mühendisler tarafından incelendi. Mühendislerin yaptıkları incelemede okul duvarlarında çatlakların meydana geldiği, yapının kat kirişlerinde ve tavanlarında çatlaklar olduğu gözlemlenmiştir. Yapılan inceleme sonucu artçı depremler de göz önüne alınarak okulun tedbir amaçlı geçici süreliğine boşaltılmasına karar verildi. Okulda tahliye çalışmaları başladı. Okul binasının ise deprem testine tabi tutulup taşıyıcı sistem ile ilgili gerekli veriler elde edildikten sonra deprem tespit raporuna göre binanın kullanılıp kullanılamayacağı kesin olarak belirlenecek. Okulda öğrenim gören 550 öğrenci Ergezen İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam edecek. Ergezen ilköğretim okulunda sabah Ergezen İlköğretim Okulu'nun kendi öğrencileri, öğleden sonra ise Yunus Ensari İlköğretim Okulu öğrencileri eğitim görecek" dedi.

Ahlat Kaymakamı Osman Dölek ayrıca, yaşanan deprem sonrası yapılan hasar tespit çalışmalarına göre İlk etapta 1 kamu binası ile 17 ev ve binaya oturulamaz raporu verildi. Dölek, "Oturulamaz raporu verilen bina sahiplerine evlerini boşaltmaları yönündeki tebliğleri yapmaya başladık. Ayrıca ilk depremde hasar gören 3 Nolu Sağlık Ocağı'da boşaltılarak 2 Nolu Sağlık Ocağı'nda hizmet vermeye başladı." diye konuştu.