BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Oktayın kızkardeşinden iddialar

Özel harekatçı Behçet Oktay öldürüldü mü? Otopsi raporu kafaları karıştırdı. Ailesi cinayet iddiasında ısrarcı.

Abone ol

Kendi silahıyla intihar ettiği ileri sürülen Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın otopsi raporunda, göğüs kafesinde 8 kırık, kanında kokain tespit edildi. NTV'ye konuşan aile de olayın cinayet olduğunda ısrarlı.

Geçtiğimiz şubat ayında Ankara Dikmen’de ölü bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi’nin 13 yıllık başkanı Behçet Oktay’ın intihar ettiği açıklanmıştı.

KIRIKLAR NASIL OLUŞTU?

Oktay ailesi, dosyanın yeniden açılmasını isterken, ailenin avukatı Ülkü Gedikli, konuyla ilgili NTV’ye yaptığı açıklamada, “Kırıkların nasıl olduğuna dair dosya içerisinde herhangi bir araştırma yok. Hayattayken mi, öldükten sonra mı yoksa kendisine yapılan tıbbi müdahale sonucu mu oluştu bunu bilmiyoruz” dedi.

Oktay' a yapılan kalp masajı sırasında kaburgalarının kırılma ihtimalinin de değerlendirildiğini söyleyen Gedikli, “Kalp masajı sırasında kaburga kırığı olabilir. Ama çocuklarda ve yaşlılarda olabilir. Bu kadar sağlıklı, spor yapan bir vücutta olması; ayrıca bu kadar çok miktarda olması, çok düşük bir ihtimal” ifadelerini kullandı.

Oktay' ın kanında kokain bulunması da şüpheli bulan Gedikli, “Daha önce uyuşturucu kullandığına ilişkin bir bilgi yok. İntihara meyilli bir kişilik değil. Görevi ve bir takım verileri biraraya getirdiğinizde aile intihar olmadığını düşünüyor” şeklinde konuştu.

AİLESİ NELER SÖYLEDİ?

[PAGE]



"KESİNLİKLE İNTİHAR DEĞİL"

Son gelişmelerle ilglili Canlı Gaste'ye telefonla bağlanan ve açıklamalarda bulunan Behçet Oktay'ın kızkardeş Şule Oktay şunları söyledi:

O dönem neden itirazlar dikkate alınmadı, otopsi raporu neden bu kadar geç ortaya çıktı?
Olay yaşandığı andan itibaren kimse intihar olduğuna inanmadı. Savcının el koyması için yargıya güven duyduk ve bekledik. Ama takipsizlik kararı çıktı. Raporda soru işaretleri ve boşluklar vardı. İkna olmadık ve avukat tutarak yeni bir yargı yolu açmaya karar verdik.

13 yıldır bir birimin başında görev yapan, oto kontrol sahibi bir insan, böyle bir olayı asla yapmaz. Abim Devlet için çalıştı ve devletin yetkili makamlarının gerekli incelemeyi yaptığını düşündük ama yargıya intikal ettirmek istiyoruz. Bundan sonra konuyla ilgili avukatımız konuşacak

Devletin yeterince ilgi göstermediği kanısı var mı sizde?
Bundan sonra yapılacaktır diye düşünüyorum.

Behçet Oktay önemli bir kayıp. Birçok olayın üstüne gidildi ama bu olay sanki bir şekilde kapatıldı gibi. Sizce neden?
Kapatıldı diyemem. Kurumları suçlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Şimdi gerekenler yapılacaktır.

Sizin kuşkularınız var mı?
Bunları hukuki süreç de göreceğiz. Bu olay kesinlikle intihar değildir ve ortada bir cinayet var. Kokain ve kırıklar normal olmayan şeyler; cinayeti de zaten bunlar düşündürüyor. Bu aile adına bir açıklama ve ailece böyle düşünüyoruz. Süreci avukatın yönlendirmesini istiyoruz.

Özel hayatı ve mali durumu ile ilgili iddialar ortyaya atıldı?
Bunlar asılsız haberler. Her insanın hayatında sorunlar olabilir. Borcu var denmesi de güzel bir şey çünkü o zaman normal yaşıyor anlamı çıkıyor. Peki hangi operasyonda hata yapmıştır... Bu tür iddialar olayı başka yerlere çekmeyi amaçlıyor.