BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Taraflar ilk kez karşılaştı

RTÜK'te Akman ile tartıştığı Alp ve Dadak kavga sonrası ilk kez bir araya glediler. Soğuk ve gergin toplantıda geçici sukunet vardı.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- RTÜK'te üyeler arasında yaşanan 'söz kesme' tartışmasının ardından taraflar ilk kez bir araya geldi. kavgalı üyelerin gergin olduğu toplantıda geçici bir sukunet yaşandı.

BAŞKAN SUKUNET İSTEDİ
İNTERNETHABER'inortaya çıkartığı tartışmalı RTÜK toplantısının kahramanları eski Başkan Zahid Akman ile üyeler Hülya Alp ve Mehmet Dadak, tartışmalı toplantıdan bu yana ilk kez bir araya geldiler. Dün yapılan RTÜK toplantısında; karşılıklı soğukluk, gergin bir hava vardı. Ancak RTÜK Başkanı Davut Dursun'un ılımlı bir açış konuşması sonrasında taraflar yeni bir tartışma başlatmamaya özen gösterdi.

ÖZÜR DİLEMEDİLER
Başkan Dursun'un karşılıklı özür dilenmesi ile konunun kapatılması ve tartışmanın daha da büyütülmemesi isteğine, kadın üye Hülya Alp, kendilerinin özür dileyecekleri bir durum olmadığını ve özür bekleyen tarafın kendileri olduğunu belirterek yanıt verdi. Akman da özür dilemedi. Ancak herhangi bir tartışma yaşanmadı. Konu Kurul toplantısının gündemini meşgül ederken, topylantıya verilen aralarda da konu tartışıldı.

HABERİMİZ TARTIŞILDI
Aslında zahid Akman'ın ceketini çıkartıp, üyelerin üzerine yürüdüğü tartışmalı toplantıdan sonra RTÜK geçen Cuma günü İstanbul'da bir toplantı daha yapmıştı. Ancak yurt dışında olan Akman o toplantıya katılamamıştı. İstanbul'daki toplantıda, İNTERNETHABER'in tartışma ile ilgili haberinin Kurul gündemine geldiği de öğrenildi. Kurul başkanı Dursun'un üye Hülya Alp'e; "İnternethaber'den Zübeyir Kındıra o haberi yapmasaydı, belki de kamuoyu bu olayı duymayacaktı. Siz o gazeteci ile konuşmamalıydınız" dediği öğrenildi. Alp de; "Ben o gazeteci ile hayatımda ilk kez konuştum. Beni aradığında olayın tüm ayrıntısını biliyordu ve teyit almak için aradığını söyledi. İnkar edecek halim yoktu" diye yanıt verdi.

GERGİNLİK SÜRER Mİ?
RTÜK'te dün yapılan ve adeta sümen altına atılan tartışma yeniden açılmasa bile üyeler arasında ciddi bir gerginlik yaşandığı ve bundan sonraki toplantılarda da gerginliğin devam edebileceği ileri sürülüyor. Kurul toplantısında gündemden düşürülen tartışma ile ilgili Akman, Alp ve Dadak arasında ise 'hesaplaşmanın' sona ermediği ve başka platformlarda devam edebileceği ileri sürülüyor. Konuyu yargıya taşıyacağını ileri süren Akman'ın tavrı, tartışmanın bitmediğini de gösteriyor.