BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,05
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

Kaymakam Bey bu sözler de ne?

Bayındır Kaymakamı Aktaş, eğitimcileri başarısız olmaları halinde öyle bir şeyle tehdit etti ki onur kırıcı.

Abone ol

İzmir'in Bayındır ilçesi Kaymakamı Alaattin Aktaş'ın geçtiğimiz hafta düzenlenen bir toplantıda "Başarısız olan okul müdürlerine etek giydireceğim, erkekler etek, kadınlar pantolonla gelecek" dediği iddiası İzmir'i karıştırdı.

Milli Eğitim camiasını karıştıran olay 9 Ekim Cuma günü Bayındır'da düzenlenen "Halk Eğitim Koordinasyon Toplantısı"nda meydana geldi. Belediye başkanı, ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürleri, halk eğitim müdürü, emniyet müdürü, jandarma komutanı, sosyal yardım vakfı müdürü ve Türk Eğitim-Sen ilçe temsilcisinin katıldığı toplantıda, bir okul müdürünün ÖSS ve SBS sınavlarıyla ilgili söz almasının ardından toplantıyı yöneten Kaymakam Alaattin Aktaş'ın tartışma yaratan sözleri sarf ettiği belirtildi.

Sendika temsilcilerinin genel merkezlerine bildirdiği raporda Kaymakam Aktaş'ın "Önümüzdeki günlerde bu konuda bir toplantı yapacağım. Erkek okul müdürleri yanlarında etek, bayanlar da pantolon getirsin. Başarısız olanlar bunları giyecek" dediği yer aldı. Bu sözlerin ardından Türk Eğitim-Sen Bayındır temsilcisi Sibel Akaslan'ın "Biraz ağır olmadı mı Kaymakam Bey" uyarısı üzerine Kaymakam Aktaş'ın "Eğer ben başarısızsam ben de etek giymeye razıyım" dediği sendika raporlarına geçti. Protokolün önünde gerçekleşen bu konuşmaların ardından harekete geçen sendikalar Kaymakam Alaattin Aktaş'ı Valiliğe şikayet etti. Sendika temsilcileri ayrıca kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

KAYMAKAM: ESPRİ YAPTIM

Göreve başladığı günden bu yana eğitim faaliyetleriyle yakından ilgilendiğini, eğitimde önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Kaymakam Alaattin Aktaş, bu yıl 6. ve 7. sınıflar için yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda ilçenin başarısında düşüş olduğunu belirterek şöyle konuştu:

''Toplantıda bu kadar gayretli çalışmalara rağmen, istenen başarının gösterilememesinin bizi üzdüğünü anlattım. Meselenin önemine dikkati çekmek için 'Başarı sağlanması için gerekirse etek giymeyi konuşuruz' dedim. Bu esprili bir ifadeydi. Eğitime verilen öneme dikkati çekmek için söylenen bir ifadeydi. Şeklen bile olsa 'Etek giydireceğim' demedim. Böyle bir şey olabilir mi? Görevim boyunca ömrümü eğitime adadım. Çalışmaya devam edeceğim.''