BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
HABER /  GÜNCEL

OHAL'de PKK'lıların da malvarlıklarına el konulacak

OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ların FETÖ gibi PKK için de uygulanacağı belirtildi. Hukukçular, FETÖ'de olduğu gibi, KHK kapsamında PKK'yı destekleyen işadamlarının hesaplarına el konulup, şirketlerine kayyum atanabileceğini açıkladı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK’nın FETÖ için uygulandığı, PKK’nın ise kapsam dışında bırakıldığı iddialarına hukukçular, “Böyle bir ayrımın söz konusu olmadığı” yanıtını verdi.

FETÖ’ye yönelik soruşturmalarda Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması kapsamında yapılan işlemlerin, PKK’nın destekçilerine de uygulanması gerektiğine dikkat çekildi. Hukukçular, OHAL’in sadece FETÖ için değil, tüm terör eylemlerini yapan ve destekleyenler için geçerli olacağına işaret etti.

FETÖ’yle mücadele kapsamında, örgütü destekleyen işadamlarının hesaplarına el konulup, şirketlerine kayyum atandı. Ancak aynı işlemlerin PKK ile mücadelede yapılmaması eleştirilere yol açtı.

Star gazetesinin haberine göre, OHAL’in, sadece FETÖ ile mücadele için kullanıldığı, PKK’da aynı hassasiyetin gösterilmediği eleştirilerine karşılık hukukçular, böyle bir ayrımın yapılamayacağına dikkati çekti.

 ERSAN ŞEN: BÜTÜN ÖRGÜTLERİ KAPSAR 

Hukukçu Prof. Ersan Şen, “KHK’lerde FETÖ’den, bahsedilmesi, diğerlerinin bu kapsama girmediği anlamına gelmez. O dayanaktır, ama OHAL’in döneminde uygulanacak kurallar herkes için geçerlidir” dedi. Şen, OHAL Anayasal düzene, devletin güvenliğine, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren tüm suçlara ilişkindir. Hepsine bu KHK’lar uygulanır” diye konuştu.

AK PARTİ HUKUKÇULARINDAN BİRKAN: EŞ ÖRGÜTLER

TBMM’de kurulan ‘15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’ üyesi olan AK Parti hukukçularından Zekeriya Birkan da, FETÖ’nün yanı sıra, PKK terör örgütü ve destekçileriyle ilgili işlemlerin de OHAL kapsamında ele alınması gerektiğini vurguladı. Birkan, “FETÖ, PKK’dan bağımsız değil. Cerablus operasyonu ile ortaya şu gerçek çıkıyor ki; FETÖ’nün alçakları terörün sınır ötesindeki unsurlarına 2-3 yıl önce yapılacak operasyonları ertelemişler. Sadece FETÖ değil, tüm terör örgütleriyle ilgili KHK çıkarılabilir. OHAL kapsamında her türlü terör faaliyetleri ele alınır” ifadesini kullandı.