BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ogün Samast nasıl birisi?

Ogün Samast konusunda iki farklı görüş var. Mahallenin büyükleri farklı, zanlının arkadaşları farklı konuşuyor.

Abone ol

17 yaşındaki katil zanlısını polise babası ihbar etti. Baba Ahmet Samast, televizyonlarda yayınlanan fotoğrafları görünce "Bu benim oğlum" diyerek Trabzon Emniyeti'ne başvurdu.

Baba Ahmet Samast'ın ilk sözü "Demek ki iyi bir evlat yetiştiremedim" oldu. Baba Samast "Zeynep adlı kız arkadaşını görmek için İstanbul'a gideceğini söyledi. Para istedi. Yok deyince tartıştık, çıktı gitti" dedi.

Zanlı Ogün Samast'ın kişiliği

Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı 17 yaşındaki Ogün Samast'ın, Trabzon'da 2'nci Amatör Küme Takımı Yenipelitlispor'da bir süre futbol oynadığı öğrenildi.

Düzköy ilcesi nüfusuna kayıtlı olan ve Trabzon'un Pelitli Beldesi'ndeki afet evlerinde oturan Ogün Samast'ın, Yenipelitlispor'da, 2004-2005 sezonunda bir süre futbol oynadığı belirtildi.

Kulüp tarafından 17 Eylül 2004 tescil tarihli lisans ile kadrosunda bulundurduğu Ogün Samast'ın, daha sonra disiplinsiz davranışları nedeniyle takımdan gönderildiği öğrenildi.

Bu arada, tanıdığı kişiler, Pelitli'deki Ahmet Can Bali Lisesi'ndeki eğitimini yarıda bırakan Ogün Samast'ın, bir işinin olmadığını ve zamanın büyük bir bölümünü mahalledeki internet kafelerde geçirdiğini söyledi.

Samast'ın Trabzon'da yaşadığı mahalle sakinleri şaşkın. Onu tanıyanlar, kişiliği konusunda bölünmüş durumda. Büyüklere göre Ogün Samast, iyi bir çocuktu.

Ancak arkadaşları aynı fikirde değil. Birçok arkadaşına göre zanlı Samast, agresif ve sorun çıkaran biriydi.