BIST 10.169
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.442,35
HABER /  GÜNCEL

Öğretmenlerin taciz ifadeleri şoke etti

2 kadın öğretmeni taciz ettiği iddiasıyla yargılanan okul müdürü, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Okul müdürü komplo diyor ama müdür yardımcısı da öğretmenlerin lehine şahitlik yaptı. Biri evli iki sınıf öğretmeninin anlattıkları inanılmazdı.

"Tacizci müdüre ibretlik ceza" başlığıyla manşetten verilen haberde, İstanbul Moda'da bir ilköğretim okulunda görev yapan iki öğretmenin taciz ifadeleri yer alıyor. Bülent Ergun imzalı haberde davanın 5 yıl önce öğretmenlerin suç duyurusu ile başladığı belirtiliyor. Adli Tıp'ın tacizi doğrulayan raporu dikkate alan mahkeme, müdür Mehmet Tosun'u 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

'ÇORAPLARIN NE GÜZEL...'
Tacize uğrayan öğretmenlerden S.T.'nin ifadeleri haberde böyle anlatılıyor: "Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığımız başvurudan sonuç alamayınca, son çare olarak savcılığa başvurduk. Mehmet Tosun adlı okul müdürünün sözlü olarak başlayan tacizleri, fiziksel tacize kadar ulaştı. 'Çok güzelsin, böyle boş dolaşma, arada bir odama gel', 'Sen neden evlenmiyorsun, yalnızlık zor değil mi? Kadın dediğin dışarıda hanımefendi, evde hamarat, yatakta o.... olmalıdır' gibi şeyler söylüyordu.

Bir gün odasına çağırarak, tüm vücuduyla bana yaslanıp, 'Senin sicil amirinim bir düğmeye basmamla seni süründürürüm' dedi. Bir gün odasında giydiğim pantolonu göstererek, 'Kadife mi, kot mu?' diye sordu ve bir anda kasıklarımı tuttu. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacak bir seminerde yanıma oturdu ve bacaklarını açıp, benim bacaklarıma dokundurdu. Başka bir koltuğa geçtim. Yine yanıma oturup, aynı hareketleri tekrarladı.

Seminerin son günü ise okula doğru yürürken kolumdan çekip, 'Hadi seninle adaya gidelim. Sana orada yemek ısmarlarım' diyerek, beni zorla otobüse bindirmek istedi. İlerleyen günlerde de sözlü ve fiziksel tacizler devam etti. Etek giydiğimde yanıma gelip, 'Çorapların ne güzel görünüyor, çok güzelsin' gibi sözler söylüyor veya bir bahaneyle bana dokunmaya çalışıyordu."

Haberin tamamı için