BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.422,31
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'in bu iddiası CHP'yi karıştırır!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin partisininde yaşanan iç karışıklar hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin parti içinde çok tartışmalara sebep olabilecek açıklamalarda bulundu. Tekin üstü kapalı bir şekilde Birgül Ayman Güler ve Hüseyin Aygün'ü eleştirdi.

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Paris'te öldürülen 3 PKK yöneticisinin ailesine yaptığı taziye ziyareti, ardından, "Ege'de etnik temizlik" iddiası CHP'de, özellikle ulusalcı kanadın tepkisine neden olmuştu. Aygün'ün açıklamaları gündemdeki sıcaklığını korurken, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit değildir" sözleri, gerek partide gerek kamuoyunda büyük tepki gördü ve Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın istifasıyla sonuçlandı.

CHP'DE CHP'Lİ OLMAYANLAR VAR

Habertürk'ten Kutlu Esendemir'e konuşan Tekin, CHP'de CHP'li olmayan milletvekilleri var, dedi ve ekledi:

"Niye tartışıyoruz bunları? Bakın ben 30 yıldır CHP'deyim. SODEP'ten bu yana. Benim gibi partinin duayeni olan hiçbir arkadaşımız bu hataları yapmıyor. Bu AK Parti'de de var. AK Parti'de AK Parti'li olmayan milletvekilleri var. MHP'de MHP'li olmayan milletvekilleri var. BDP'de de..."

Birgül Ayman Güler'i de eleştiren Tekin, Güler'e tehdit gibi bir uyarıda bulundu: "Doğrusu; milletvekili olmadan önce bir kısım arkadaşlarımız CHP geleneğinden gelmeyebilir. Bunu anlıyorum ama nezaketen insan partinin programını, tüzüğünü okur ve ona göre davranır."