BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,63
ALTIN 2.409,26
HABER /  GÜNCEL

Öğretmenin intikam ödevi

Öğrencisini dövdüğü için hakkında dava açılan öğretmenin ödevi tartışma yarattı.

Abone ol

8 yaşındaki öğrencisini dövdüğü için hakkında kamu davası
açılan Gülay Şener, ailesinin bu yıl da aynı sınıfta okuttuğu Ş.G.’den, “Bir daha hırsızlık yapmayacağım” diye yazmasını istedi


Adana’daki sınıf öğretmeni 35 yaşındaki Gülay Şener’in, yaramazlık yaptığı gerekçesiyle dövdüğü için ailesiyle mahkemelik olduğu öğrencisi 8 yaşındaki Ş.G.’ye, ardı ardına ’Bir daha hırsızlık yapmayacağım’ yazmak üzere ödev verdiği iddia edildi. Geçen öğretim döneminde, Sadıka Sabancı İlköğretim Okulu 1/C sınıfı öğretmeni Gülay Şener, yaramazlık yaptığı gerekçesiyle, iddiaya göre öğrencisi Ş.G.’yi dövüp gözünü morarttı. Boşandığı eşinden olan oğlunun halini eve gelince fark eden anne 33 yaşındaki Nazan Durna, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğretmen aleyhinde ’Küçük yaşta çocuğa şiddet’ suçundan kamu davası açıldı. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava devam ederken, Ş.G.’- nin sınıfı da değiştirilmeyip, 2007- 2008 öğrenim döneminde aynı sınıfta aynı öğretmenle eğitimine yeniden başladı.

Sınıfta gerginlik
Yargılanmasından sorumlu tuttuğu öğrencisine, “Seni bu okulda istemiyorum, anneni de görmek istemiyorum” diyerek psikolojik baskı yaptığı iddia edilen öğretmen Şener, geçen çarşamba Ş.G.’ye el yazısı ve kırmızı kalemle 5 sayfa ’Bir daha hırsızlık yapmayacağım’cümlesini yazma ödevi verdi. Okul Müdürü Mustafa Aktürk Milli Eğitim’den olay için müfettiş istedi.