BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  SPOR

Kusura bakma Rüştü

Rüştü'ye haksızlık yaparak oyundan çıkaran hakem, özür diledi...

Abone ol

Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasının 79. dakikasında Rüştü'nün ceza sahası dışında elle oynadığını işaret eden yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın, maçın sonrasında siyah-beyazlı kaleciden özür diledi.

Saha içinde Rüştü'nün, "Hocam göğsümle aldım" sözüne, "Ben öyle gördüm" diyerek yanıt veren Akkın, maçın ardından yapılan uyarı karşısında hatasını anladı ve Rüştü'nün gönlünü almak için, "Kararım yanlıştı, özür diliyorum" dedi. Menajer Sinan Engin ile de görüşen yardımcı hakemin, raporuna bu durumu yazacağını ifade ettiği belirtildi.

Soğukkanlılığını korudu

Kırmızı kart sonrasında da soğukkanlılığını bozmayan Rüştü, "Gidip hakemin yakasına yapışıp, bağırıp çağırsam da bu kararın değişmeyeceğini biliyorum. Bu nedenle aşırı tepki göstermedim. Bunun yanı sıra topa elle dokunmamam nedeniyle haklı çıkacağımı biliyorum. Başıma gelen bu olayın daha önce benzerleri de yaşandı. Samsunspor-Fenerbahçe maçında Kerem haksız bir kırmızı kart görmüştü ve ceza almadı. Yakın tarihte ise UEFA, Türkiye-Macaristan maçında kırmızı kartla oyundan atılan Gera'nın kırmızı kartını haksız bulmuştu. Bu nedenle ben ceza almamayı umuyorum. Böylesine zorlu bir maçtan galip ayrılmak bana ve bütün camiaya büyük moral oldu" ifadelerini kullandı.