BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL

Bak şu konuşanlara!

Yine çıldırttılar. Talabani, "Türkiye'ye kedi bile teslim etmeyiz" dedi. Barzani de aynı kafadaydı.

Abone ol

İnternethaber/ Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Kürt lider Mesud Barzani, açıklamaları ile Türkiye'yi kızdırdı. Talabani, "Kedi bile teslim etmeyiz" derken, Barzani, "PKK'lıları terörist olarak görmediğini" söyledi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Kuzey Irak'taki özerk yönetimin başkanı Mesud Barzani Selahaddin kentinde yaptıkları basın toplantısında kızdıran mesajlar verdiler.

Kedi bile vermeyiz

Talabani, Türkiye bizden PKK yetkililerini istiyor. PKK'nın burada büroları yoktur. Dağlarda bulunuyorlar. Orası çok güç bir yerdir. Türkiye büyük gücüne rağmen onları yakalayamıyorsa biz nasıl yakalayalım" dedi.

Bir gazetecinin Türkiye’nin teslim edilmesini istediği PKK’nın elebaşlarına ilişkin sorusu üzerine, “Biz hiçbir Kürdü Türkiye’ye teslim etmeyiz hatta bir kediyi bile” dedikten sonra şöyle devam etti: 

“Zaman diplomatik görüşme ve diyalog zamanıdır. PKK’ya silah bırakmasını, siyasi ve sivil çalışmalar yürütmeleri çağrısında bulunduk. Bunun aksi durumda Irak Kürdistanı’nda kalmasınlar ve bizim için sorun yaratmasınlar. PKK liderleri bizim elimizde değil ki Türkiye’ye teslim edelim. PKK, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki yüksek ve içine girilmesi zor dağlarda bulunuyor. Onlara ulaşmak mümkün değil. Türkiye bu teknolojik askeri gücüyle PKK'yı kontrol edemiyor biz de kontrol edemeyiz.” 

BARZANİ YİNE KIŞKIRTTI

Mesud Barzani ise tahrik eden açıklamalarına devam etti. Barzani, "PKK liderleri Kürdistan’ın yüksek dağlarında saklanmış durumda, Türk ordusu tarafından yakalanamayan bu liderleri biz nasıl yakalayabiliriz. Bu bir hayaldir" dedi.

Türkiye'nin PKK'ya barışçıl bir plan sunması gerektiğini belirten Barzani, "Eğer PKK bu çözüme karşılık vermezse o zaman bizim gözümüzde terör örgütü olur" diye konuştu.

ÜLKEMİZİ SAVUNURUZ

İki taraf arasında çatışma olursa buna karışmayacaklarını vurgulayan Barzani, Kürt unsurlarına yönelik bir saldırı olursa kendilerini savunacakları açıklamasını da tekrar etti./