BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,83
ALTIN 2.422,39
HABER /  SPOR

Terim kovulmadan gitmez

Fatih Terim'in aldığı sonuçlardan kimse memnun değil ama herkes ona mecbur...

Abone ol

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in elindeki sözleşmenin federasyonun aleyhine çok önemli bağlayıcı hükümler içerdiği öğrenildi.

2010'A KADAR MAAŞ GARANTİSİ

Daha önce İtalya'da Milan'a transfer olduğu dönemde Fatih Terim'in hukuk danışmanlığını yapan federasyon eski başkanı Levent Bıçakcı ile Terim arasındaki sözleşmenin tam bir "İpotek" niteliğinde olduğu belirtiliyor. Terim'in 2010 yılına kadar garantili, 10 yıllık mukavele yaptığı ifade ediliyor. Fatih Terim, birinci 5 yılın sonunda ikinci 5 yılın opsiyonunu kullanma hakkını da kendi elinde bulunduruyor. Terim'in görev süresi dolmadan kovulması halinde 2010 yılına kadar maaşını almayı garanti ettiği de öğrenildi. Hatırlanacağı gibi Fatih Terim daha önce Milan'dan kovulmasına rağmen sözleşme süresi bitene kadar İtalyan kulübünden maaşını almıştı. Terim'in benzer bir sözleşmeyle federasyonun elini kolunu bağladığı da iddia ediliyor.

ULUSOY EL KOYDU

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, bundan sonra Milli Takım'da her işe müdahale etme kararı aldığı öğrenildi. Ulusoy'u bu kararı almaya iten olayın şöyle geliştiği de öğrenildi.

Ulusoy, Yunanistan maçından sonra Fatih Terim'i görüşmek için yanına çağırdı. Ancak özel süit odasında dinlenmeye çekilen Terim bu çağrıya aldırış etmedi.

Bir saat bekleyen Ulusoy ikinci kez Terim'i çağırtmasına rağmen sonuç alamayınca sinirli bir şekilde evine gitti. Ulusoy'un bu olayın ardından Fatih Terim'in başına buyruk davranmasına izin vermeme kararı aldığı belirtildi.

Bugüne kadar arka planda kalmaya özen gösterdiğini söyleyen Ulusoy'un yakın çevresine, "Ben her şeyi Fatih Terim'in profesyonelliğine bıraktım ama geldiğimiz nokta ortada. Norveç maçını da kazanamazsak ikimiz beraber gideriz. O yüzden artık her işi denetleyeceğim. Kimsenin yetkisi sınırsız değil" dediği belirtiliyor. Fatih Terim daha önce Başkan Ulusoy'un idmanlara gitmesinden bile rahatsızlık duyuyordu.

Kaynak: Bugün