BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.398,81
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmene sınıfta veli dayağı

Bitlis'te yatılı okulda öğretmenlik yapan Kamber Şahin, sınıf ortasında bir veli tarafından dövüldü

Abone ol

BİTLİS’in Ahlat İlçesi'ndeki, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) görevli sınıf öğretmeni Kamber Şahin, öğrencilerine ders anlattığı sırada sınıfa giren velinin saldırısına uğradı. Kardeşini sürekli dövdüğünü ileri sürdüğü öğretmeni tekme tokat döven 21 yaşındaki Necmi Y., ‘Kamu görevlisini yaralama ve hakaret’ suçlarından tutuklandı.

Bu sabah, Ahlat YİBO'ya gelen Necmi Y., velisi olduğu 8'inci sınıf öğrencisi kardeşi C.Y.'nin sınıfına girdi. Sınıf öğretmeni Kamber Şahin ile tartışmaya başlayan Necmi Y., daha sonra tekme tokatla saldırdı. Öğrencilerin haber vermesi üzerine sınıfa gelen öğretmen ve idareciler, Necmi Y.'ye müdahale etti. Aldığı darbelerle yaralanan öğretmen Şahin, arkadaşları tarafından götürüldüğü Ahlat Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi gördü.

Okula gelen polis ekibi tarafından gözaltına alınan Necmi Y., İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevkedildi. Necmi Y. adliyede çıkarıldığı mahkemede, ‘Kamu görevlisini yaralama ve kamu görevlisine hakaret’ suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Necmi Y.'nin ifadesinde, öğretmen Kamber Şahin’in YİBO'da okuyan kardeşi C.Y.'yi sürekli olarak dövdüğünü, bir kaç kez uyarmasına rağmen bu tavrını sürdürdüğünü söylediği belirtildi.