BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,72
ALTIN 2.434,36
HABER /  GÜNCEL

Öğrenciye tecavüze 15 yıl hapis

Adana'da öğrencisine tecavüz ettiği hatta daha sonra kızlık zarını diktirdiği iddia edilen öğretmen için 15 yıl istendi.

Abone ol

Adana'da bir meslek lisesinde öğrenim gören kız öğrenci D.A.'ya (19) tecavüz ettiği iddia edilen öğretmen M.D. (39) hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tecavüzle suçlanan öğretmen M.D., öğrencinin duygusal yaklaşımına cevap vermediği için iftiraya uğradığını iddia etmişti.

Adana'da bir meslek lisesinin Bilgisayar Bölümü'nün 11. sınıfında öğrenim gören D.A., 15 Mayıs 2008'de okulca Adana Fuarı'ndaki teknoloji fuarı sergisini gezmeye gitti. İddiaya göre, D.A. fuar alanında rahatsızlandı. Aynı okulda öğretmenlik yapan evli M.D., "İşim çıktı, ben okula gidiyorum. Gel seni de evine bırakayım" diyerek D.A.'yı otomobiline bindirdi. Öğretmen M.D., kendi evine gidip, "Evden bir şey alacağım. Gel sen de yukarı çık. Otomobilde görmesinler yanlış anlaşılır" diyerek D.A. ile birlikte eve çıktı. D.A.'ya su verip televizyonu açtı. Televizyon seyreden D.A. ile yine iddiaya göre, zorla cinsel ilişkiye girdi. Daha sonra, "Eşimden boşanacağım. Seninle evleneceğim" diyerek liseli D.A.'yı kandırıp evine götürdü.

İNTERNETTEN ŞİKAYET ETTİ

Öğretmen M.D. ile evlilik vaadi üzerine birkaç kez daha cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen D.A., kandırıldığını anlayınca olayı bazı öğretmenlerine anlattı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesine mail atarak, öğretmen M.D.'nin kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü. İhbar üzerine yapılan incelemenin ardından dosya, dava açılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Cumhuriyet Savcısı, soruşturmasını tamamlayarak öğretmen M.D. hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, öğretmen M.D.'nin 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

'İFTİRA ATIYOR'

Önümüzdeki aylarda tutuksuz yargılanmaya başlayacak olan öğretmen M.D. polisteki ifadesinde, suçlamayı kabul etmemişti. Öğrenci D.A.'yı fuar alanında rahatsızlanınca otomobiliyle götürdüğünü doğrulayan M.D., "Bana cevapsız telefonlar geliyordu. Telefonu açtığımda bizim okulun öğrencisi D. olduğunu söyleyen bir kız çıktı. Bana duygusal yönden yaklaşım içinde olduğunu söyledi. Rahatsız oldum. Durumu öğretmen olan eşime anlattım. O da, (Öğrencilik yıllarında olur zamanla unutur. Üzerinde durma) dedi. Ancak, ilerleyen zamanda beni şikayet etmiş. Dediği tarihte eşim evdeydi. Raporluydu. Duygusal isteğine cevap vermediğim için iftira atıyor" demişti.

'KIZLIK ZARIMI BİLE DİKTİRDİLER'

Kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği öğretmeni M.D.'yi şikayet edip hakkında dava açtıran D.A. ise, "Fuar alanında rahatsızlanınca öğretmen M.D. yanıma gelip beni otomobiliyle eve götürebileceğini söyledi. Öğretmenlerden izin almak istedim, (Önemli değil) dedi. Evinden bir şey alacağını söyleyip önce kendi evine götürdü. Beni de (Gören olmasın ayıp olur) diye yukarı çıkarttı. Otururken, bir şey söylemeden üzerime gelip ayakları ve elleriyle beni etkisiz hale getirdi. Bir eliyle de üzerimdeki üniformamı çıkartıp zorla ilişkiye girdi. Niye böyle bir şey yaptığını sorunca beni sevdiğini, eşiyle ayrılıp benimle evleneceğini söyledi. Benimle eğlendiğini anlayınca durumu okulda birkaç öğretmenime anlattım. Hatta M.D. ve bir öğretmenim beni kadın doktoruna götürüp kızlık zarımı diktirdiler. Başka bir öğretmenim de, zamanın çok geçtiğini bir şey çıkmayacağını söyledi. Ben de, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesine suç duyurusunda bulundum. Genç kızlığımla oynayan öğretmenin cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.