BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.500,79
HABER /  GÜNCEL

148 köy yolu ulaşıma kapandı

Kar yağışı, tüm yurdu etkisi altına aldı. Ankara'da bazı ilçelerde köy yolları ulaşıma kapanırken, Doğu'da yine esaret var.

Abone ol

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, yaptığı açıklamada, kar yağışı ile merkez ilçede 40, Şiran'da 16, Köse'de 6, Torul'da 10 ve Kürtün'de 11 olmak üzere toplam 82 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Kar yağışının sürdüğünü ifade eden Yalçın, ''Ekiplerimiz hazır durumda bekletilmekte. Yağışın durması ile yol açma çalışmalarına başlayacağız'' dedi.
Acil durum karşısında özel bir ekibin bekletildiğini de bildiren Yalçın, ''Hasta ya da önemli bir gelişme esnasında bu ekibimiz anında müdahale edecektir'' diye konuştu.

Öte yandan, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalındığı 25 santimetreye ulaşırken, Gümüşhane-Trabzon kara yolunun 2100 rakımlı Zigana Dağı Geçidi'nde kar yağışı ile yoğun sis de etkisini sürdürüyor.

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliğinin yazılı açıklamasında, kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışından ilçelerden merkezde 12, Devrek'te 10 ve Ereğli'de 15 olmak üzere toplam 37 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Yolların toplam uzunluğunun 301 kilometre olduğu belirtilen açıklamada, 14 karla mücadele ekibinin 8 greyder, 1 kepçe ve 5 kamyonla çalışmalarını devam ettirdiği, bölgelerde yağışın sürdüğü kaydedildi.

Ereğli ilçesinde, Zonguldak güzergahına zincirsiz araçların geçişine izin verilmemesi, seyyar satıcıların yüzünü güldürdü.

Yol kenarında zincir satan Ali Duman, kar yağışına yolda hazırlıksız yakalanan sürücülere satış yaptıklarını belirterek, ''Birkaç saat içinde fiyatları 60-120 lira arasında değişen 15 zincir sattım. Güzergahta trafik ekiplerinin zincirsiz araçların geçişine izin vermemesi satışımızı arttırdı'' dedi.

HAKKARİ

Hakkari'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı.

Köy yollarını açmak üzere Durankaya beldesine giden Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri, çalışmalar sırasında zor anlar yaşadı.

Kar ve tipi nedeniyle çalışmaları güçlükle yürüten ekipler, görüş mesafesinin giderek azalması nedeniyle çalışmalara ara verdi.

ANKARA

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde gece başlayan ve etkisini sabah saatlerinde artıran kar yağışı Karaşar beldesinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kar kalınlığının 25 santimetre ölçüldüğü belde ile Bolu'nun Kıbrıscık ilçesi arasında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Dudaş, Yukarıgüney, Aşağıgüney ve Yıldız köylerine ait yolların ulaşıma kapandığı bildirilirken, Burgaz Geçidi ve Taşocağı mevkisinde görüş mesafesi tipi nedeniyle 10 metreye kadar düşüyor.

Yetkililer, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların başladığı bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ta yağan kar yağışı sonrasında akşam saatlerinde yollarda oluşan buzlanma araçların kaymasına neden oldu.

Yozgat şehir merkezindeki Saat Kulesinden Valilik binasına çıkan yolun buzlanması nedeniyle zaman zaman kayan araçlar oldu. Kayan araçların trafik kazalarına neden olmamaları için trafik ekipleri önlem aldı.

Daha sonra Yozgat Belediyesine ait araç yolda tuzlama yaptı.

DOĞUBAYAZIT-VAN KARA YOLUNDA MAHSUR KALAN 50 ARAÇ KURTARILDI

Kar ve tipi nedeniyle Doğubayazıt-Van kara yolunda mahsur kalan 50 aracın kurtarıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Tendürek Geçidi'nde mahsur kalan 50 araç, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda kurtarıldı.

Tipi nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı yolda Karayolları karla mücadele ekipleri çalışmalara ara verdi.