BIST 10.110
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,16
HABER /  GÜNCEL

Öğrencilerden para toplayıp makam aracı alındı iddiası

Amasya Valiliği'nin bir kampanya ile öğrencilerden topladığı parayla Milli Eğitim Müdürü'ne makam aracı alındığı iddia edildi.

Abone ol

Amasya Valiliği'nce eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla başlatılan "65 bin dev öğrenci" kampanyası ile toplanan paranın bir bölümü ile İI Milli Eğitim Müdürü'ne 78 bin lira değerinde makam aracı alındığı iddia edildi.

ÖĞRENCİLER, HARÇLIKLARINI VERDİ

BirGün gazetesinin haberine göre, birçok ilde olduğu gibi Amasya'da da "65 bin dev öğrenci" kampanyası, eğitim kalitesini yükseltmek, öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine katılımlarını sağlamak amacıyla 2009 yılında başlatıldı. Velilerin, sivil toplum örgütlerinin desteklediği, öğrencilerin okul harçlıklarından ayırdıkları paralarla katkı verdiği projenin bir süre sonra aksaması üzerine Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, 9 Eylül'de BİMER'e başvurarak toplanan paraIarın akıbetini sordu. Terzi'ye İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, 22 Eylül'de yanıt verdi. Yazıda, "65 bin dev Öğrenci Projesi Proje Kurulu tarafindan 27 Mayıs 2014 tarihinde alınan karar doğrultusunda proje hesabında bulunan 27 bin 600 lira İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim öğretim ihtiyacında kullanılmak üzere araç alımına aktırılmış ve 78 bin TL'ye 05 RE 800 plakalı Skoda Superb marka araç satın alınmıştır" denildi.

ogrencilerden-toplanan-parayla-mudure-makam-araci_6528933_60.jpg

"MAKAM ARACI ALINSIN DİYE BAĞIŞ YAPILMADI"

Terzi, "Bu proje için kentte tam bir seferberlik ilan edildi. Öğrenciler de harlıklarıyla katkıda bulundu. Kampanyaya katılanların amacı kentte eğitimin kalitesini yükseltmekti, milli eğitim müdürüne makam aracı alınsın diye bağış yapmadılar" dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda alınan aracın "eğitim öğretim ihtiyacında kullanılacağının" belirtildiğine dikkat çeken Terzi, "Ancak biz biliyoruz ki plakası belirtlen o araç eğitim öğretim ihtiyacı için değil makam aracı olarak kullanılıyor" diye konuştu.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal da olayı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.