BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,31
HABER /  DÜNYA

Hava saldırıları Esad'a yaradı

ABD’nin Arap müttefikleriyle birlikte Suriye’de IŞİD’e karşı sürdürdüğü hava saldırıları, Şam yönetiminin de işine yaradı.

Abone ol

Suriye lideri Esad’a bağlı güçler, ABD’nin hava saldırıları sayesinde muhaliflerin elindeki onlarca kasabayı yeniden kontrolüne geçirdi.
 
ABD’nin Arap müttefikleriyle birlikte Suriye’de IŞİD’e karşı sürdürdüğü hava saldırıları, Şam yönetiminin de işine yaradı. Suriye resmi medyası, Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı ordu güçlerinin, başkent çevresinde ve kuzeydoğu bölgesinde pek çok yerleşim birimini muhaliflerden geri aldığını duyurdu.
Ordunun Şam yakınlarındaki Adra’da önemli toprak kazanımlarında bulunduğu, kuzeydeki El Haseke çevresinde ise 40’ı aşkın kasabayı kontrolü altına aldığı belirtiliyor. Suriyeli muhalifler, Esad güçlerinin hızlı ilerleyişinin, ABD’nin düzenlediği hava saldırılarının direkt sonucu olduğunu öne sürüyor.
 
Teminat verdi
 
Irak Başbakanı Haydar el Abadi, New York’ta verdiği bir röportajda Washington yönetiminin, kendisi aracılığıyla Esad rejimine bir mektup gönderdiğini iddia etti. El Abadi mektupta Obama yönetiminin Esad’a hava saldırılarının kendilerini hedef almadığı yönünde teminat verdiğini söyledi.