BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.438,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğrenciler 95 kilo atık pil topladı

Sinop Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi (EML) öğrencileri örnek bir çalışmayla 95 kilo atık pil topladı.

Abone ol

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Sinop EML Gezi Kulübü öğrencileri tarafından 4 aydır ortaklaşa yürütülen 'atık pil toplama çalışması' sona erdi.

Yaklaşık 30 öğrencinin görev aldığı etkinlik kapsamında kentin 5 ayrı noktasına Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından gönderilen özel bidonlar yerleştirildi.

Öğrenciler tarafından rutin olarak kontrol edilen bidonlarda kısa sürede 95 kiloluk atık pil toplandı. Çalışma hakkında bilgi veren Rehber Öğretmen Metin Oktay Fındık, atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddelerin çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik meydana getirdiğini belirterek, projede görev alan öğrencilerin bu konuda topluma da önemli bir mesaj verdiğini söyledi. Atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için öğrencilerin böyle bir çalışma başlattığını kaydeden Fındık, "Öğrencilerimiz kentin 5 ayrı noktasına bıraktıkları bidonları, sürekli takip etti ve haftalık olarak temizliklerini yaptı. Bidonlara pil dışında atılan çöplerle, atık piller sürekli ayrıştırıldı. Proje kapsamında 95 kilo atık pil toplandı. Bu piller dernek yetkilileri tarafından alınacak" diye konuştu.