BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,07
ALTIN 2.525,01
HABER /  GÜNCEL

Oğlu Allah için yatıyormuş

Rahibi öldürmekten 18 yıl ceza alan O.A'nın annesi duruşma çıkışı oldukça sinirliydi.

Abone ol

O.A.'nın toplam 18 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılması kararını temyiz edeceklerini belirten annesi Necmiye A., “Benim oğlum 18 yıl da yatar, 20 yıl da yatar. Devleti milleti için yatıyorsa helâl olsun benim evladıma. Allah için yatıyor'' dedi.

O.A.'nın ağabeyi Ali A. de, kardeşinin ‘Allah için yattığını’ ileri sürerek, “ABD köpekleri var. O da Allah'ın kulu. 18 yıl ceza, 16 yaşındaki çocuğa verilir mi? Tasma takıp gezsinler. Kardeşimi 16 yaşında yerin dibine sokuyorlar. Bundan sonra görecekler'' diye bağırdı.

TEKBİR GETİRMESİ İSTENDİ

O.A. cezaevi aracına bindirilirken de bir kadın akrabası da tekbir getirmesini istedi. Bu kadın O'ya, “Allah-ü Ekber de'' diye seslendi. O.A. daha sonra Trabzon Bahçecik Ceza ve Tutukevi'ne götürüldü.
O.A'nın babası Hikmet A., yakınlarıyla birlikte adliyeden ayrılırken gözyaşlarını tutamadı. Onu görüntülemeye çalışan gazetecilere tepki gösteren annesi Emine A., “Yeter artık çektiğiniz. Ne gerek var bunlara, zorlamayın artık, çirkin bir şey. İnsanın bu kadar üstüne gidilmez. Tamam demeç verdik bizi artık rahat bırakın'' dedi.