BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.540,21
HABER /  DÜNYA

Hava korsanı iki yıl bekleyecek

İtalyan savcı Giannuzzi, THY uçağını kaçırılması soruşturulmasının iki yılı geçeceğini söyledi

Abone ol

İtalyan savcı Giuseppe Giannuzzi, THY uçağını kaçıran hava korsanıyla ilgili soruşturmanın 2 yıl sürebileceğini açıkladı. Giannuzzi, Associated Press'e yaptığı açıklamada, hava korsanıyla ilgili davanın, soruşturmanın sonuçlanmasının ardından başlayacağını söyledi.

Hava korsanının, büyük bir ihtimalle, dava sürecine kadar tutuklu kalacağını belirten Giannuzzi, "Takibat, soruşturmayla devam ediyor. Davanın başlaması muhtemelen iki yılı bulabilir" diye konuştu. Giannuzzi, uçağın İtalya'ya inmesi nedeniyle hava korsanını yargılama yetkisine sahip olduklarını belirtti. Uçağı kaçıran Hakan Ekinci'nin, Hristiyanlığı seçtiğini söyleyerek İtalya'dan siyasi sığınma hakkı istemesi konusunda ise Giannuzzi, talebi değerlendirmek için erken olduğunu, Ekinci'nin uçak kaçırmakla suçlandığını ve ilave suçlar üzerinde de durulduğunu kaydetti.

Ekinci'nin, İtalya'nın Lecce kenti yakınlarındaki bir cezaevinde tutulduğunu ifade eden Giannuzzi, "Umarım dava sürecine kadar cezaevinde tutulur" diye konuştu. THY'ye ait Boeing 737-400 tipi yolcu uçağı, 113 kişiyi Tiran'dan İstanbul'a taşıdığı sırada Yunan hava sahasında kaçırılmış ve İtalyan hava sahasına geçmesiyle birlikte savaş uçaklarının eşliğinde, ülkenin güneyindeki liman kenti Brindisi'ye inmişti.