BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

ÖDP'den Taraf'ın HDP iddiasına yanıt!

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, bugün bir gazetede yer alan "HDP ve ÖDP seçim için anlaştı" iddialarını yalanladı. Taş, seçimle ilgili Haziran Hareketi dışında bir kararlarının olmadığını söyledi.

Abone ol

Haziran ayında yapılacak genel seçimler için özellikle sol partiler arasında ittifak görüşmeleri devam ederken, konuya ilişkin bazı haberler de tartışma yaratıyor.

Bugün Taraf gazetesinde yer alan bir haberde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) arasında ittifak için anlaşma sağlandığı öne sürülmüştü. Bu konuyla ilgili olarak soL haber portalına bir açıklama yapan ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, gazetede yer alan ‘anlaştılar’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

''ÖDP’ye çok yakın kaynaklardan aldığım bilgilere göre, Alper Taş, seçim ittifakını HDP ile yapacaklarını kamuoyuna duyuracak. Bu kararın Birleşik Haziran Hareketi’ne nasıl yansıyacağı, bu hareketin bileşenlerinin ÖDP’ye destek verip vermeyeceği henüz belirsiz.'' ifadelerinin kullanıldığı haberi yalanlayan Taş, "Şu an 13 Şubat'ta yapılacak boykota odaklanmış durumdayız. Boykottan sonra HDP ile ittifakı açıklayacağım doğru değil" dedi.

Taş, "Eylemden sonra Birleşik Haziran Hareketi Meclisleri toplanacak ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini yapacak. Parti olarak Haziran Hareketi dışında bir karar aldığımız doğru değil" ifadelerini kullandı.

Taraf gazetesinde bugün yayınlanan "HDP ve ÖDP seçimde anlaştı" haberinin ardından ÖDP’nin Twitter hesabından (@odpbilgi) yayınlanan bir mesajda da "Partimiz seçimlerde Haziran Hareketi’nin bağımsız hattı ve bütünlüğünü temel alan bir anlayışla tutum alacaktır" ifadelerine yer verilmişti.