BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ÖDP'den PKK'nın HDP ulitmatomuna sert yanıt!

Halk TV'de yayınlanan Semra Topçu ile Güne Başlarken'e konuk olan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, HDP'ye katılmaları yönünde PKK tarafından tehdit edildiklerini öne sürdü...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
KCK'nin lider kadrosu içinde olan Duran Kalkan'ın Selahattin Erdem mahlasıyla Özgür Politika sinde yayınlanan yazısına ÖDP cephesinden sert tepki geldi. Kalkan, HDP'nin önündeki en büyük engelin ÖDP olduğunu vurguladığı yazısında ÖDP'yi HDP'ye katılmaya ya da kendini feshetmeye çağırmıştı.

DURAN KALKAN'DAN ÖDP'YE ULTİMATOM

ÖDP'nin tek bir siyasi işlevi olduğunu bunun da CHP kuyrukçuluğu olduğunu savunan Duran Kalkan, Devrimci Yol geleneğini sert eleştirilerle hedef aldığı yazısında "HDP önündeki ÖDP engeli kesinlikle aşılmalıdır" dedikten sonra "Yoksa radikal demokratik hareket bu görevi yapacak ve ÖDP’yi gerçek ifadesine kavuşturmak zorunda kalacaktır" diye yazmıştı.

ÖDP BAŞKANI HALK TV'DE YANIT VERDİ

Duran Kalkan'ın yazısı ÖDP cephesinde "tehtid" olarak yorumlanırken Genel Başkan Alper Taş Halk TV ekranlarında konuyu değerlendirdi. ÖDP'nin kendi iradesi olan bir parti olduğunu vurgulayan Taş, HDP'ye saygı duyduklarını ama politik olarak farklı düşündüklerini kaydetti. HDP'nin batı illerinde yalnızca BDP seçmenlerinden oy aldığını hatırlatan Alper Taş, "HDP ile BDP arasında zaten bir fark yok" dedi.

İşte Alper Taş'ın açıklamaları:

BU YAZI SAYGISIZ BİR YAZI! ÖDP KENDİ KADERİNİ KENDİSİ BELİRLER!

"HDP'ye katılmazsanız biz de sizi hizaya getiririz manasında bir ifade var. O insanın Duran Kalkan olup olmadığını bilmiyorum. Ama bu yazı saygısız bir yazı. Yukarıdan ve emredici tarzlar sol siaswetin kültüründe olacak bir tarz değil. Biz kendi kaderimizi kendimiz belirleriz. Kendi takdirimizdir. BİZ HDP tartışmalarına baştan katıldık. Arkadaşlar bizi davet ettiler. Geldik katıldık ve fikrimizi söyledik."

HDP PROJESİ PARÇALI, KOPUK, İNORGANİK

Bu proje parçalı ve bütünlüğü olmayan bir proje. Elmalar ve armutların biraraya geldiği bir proje. Ufku ve sınırı Kürt sorunundan ibaret bir proje. İlişkiler bağlamında kopuk ve organik olmayan bir yapı olarak gördük. Politik olarak durduğu yerin doğru olmadığını ve kimlikler meselesi dışında bir sözü olmadığını düşünüyoruz. Kapitalizmin krize girdiği bir zeminde Türkiye solunun anti kapitalist ve anti emperyalist bir çizgiye oturması gerektiğini düşünüyoruz. Elbete kimliklerin özgürleşmesi de solun bir sorunudur. Ama öncelik sınıfsal sorunlardır.

HDP'NİN BDP İLE BİR FARKI YOK

Ancak öncelik kimlikler değil sınıfsal sorunlar olmalıdır. HDP'nin batıdaki Kürt seçmenden oy alamamasının sebebi de sosyal sınıfsal sorunlara seslenmemesidir. Bu yanıyla BDP ile arasında bir fark da kalmadı. HDK'nın oluşturduğu zemine saygı duyuyoruz. Politik olarak içinde yer almıyoruz, ama karşısında da değiliz. Solda birleşik bir muhalefet zemini arayışı içindeyiz."