BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.433,14
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Öcalan'ın Nevruz mektubu HDP'de

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Nevruz kutlamaları sırasında okunacak olan mektubu Abdullah Öcalan'dan aldıklarını açıkladı.

Abone ol

İmralı'ya giden heyet adına Sırrı Süreyya Önder, açıklama yaptı. Önder, Öcalan'ın Nevruz kutlamalarında okunacak mektubunu teslim aldıklarını belirtti.

21 Mart Nevruz Bayramı öncesinde İmralı Adası’nda kritik görüşmeye dair Sırrı Süreyya Önder'den açıklama geldi. Önder, Abdullah Öcalan'ın Nevruz kutlamalarında okunacak mektubunu teslim aldıklarını söyledi.
Önder, PKK'ya yakın bir internet sitesine konuştu. Önder, Öcalan'ın mektupta demokratik çözüme ve barışa giden yolda önemli ve pratik adımlara yönelik tespitleri olduğunu söyledi.
Önder, Öcalan’ın başta devlet olmak üzere herkesin sürece önemle yaklaşması gerektiğini vurguladığını belirterek, "Nevruz'dan sonraki ilk İmralı adası görüşmesine izleme kurulu üyelerinin de katılacağını öngörüyorum" dedi.

Sekretarya konusunda açıklama yapan Önder, 5 kişilik bir mahkum grubunun bu görevi üstlenmek üzere bir iki gün içinde İmralı'ya gideceğini söyledi.
Önder, yaklaşık 4 buçuk yıldır İmralı'da bulunan diğer mahkumların başka bir cezaevine sevk edildiğini belirtti.

MESAJ GÖRÜNTÜLÜ MÜ OLACAK?

Önder, Öcalan'ın Nevruz'da verilecek mesajının yazılı mı yoksa görüntülü mü olacağı tartışmalarıyla ilgilili olarak, ''Asıl önemli olan fikirlerdir, bazı spekülasyonlarla barışın gölgelenmesine izin vermemeliyiz'' dediğini belirtti.​

 Adadaki görüşmeye İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yanısıra HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ile DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık da gitmişti.