BIST 10.092
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.402,07
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın mesajı sonrası PKK ne yapacak?

Başbakan Erdoğan'a en yakın isim olan Yalçın Akdoğan PKK'nın çekilme süreci ile ilgili akıllardaki soru işaretlerine açıklık getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ntvmsnbc'de PKK'nın çekilme süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Eve dönüş yasasından yararlanıldığını söyleyen Akdoğan haftada 20'ye yakın PKK'lının teslim olduğunu söyledi.

Öcalan'ın Kürtlerin temsilcisi söyleminin yanlış olduğunu söyleyen Akdoğan, '' Kandil'den farklı ses çıkacağını düşünmüyorum. Öcalan'a karşı bir şey yapacaklarına ihtimal vermiyorum.Öcalan'ın mesajı çok net. Beklenen burada PKK'nın bu mesajı pratize etmesidir. Öcalan PKK üzerinde mitolojik bir figür. Onlar ürettikleri figürü boşa düşürecek bir şey yaparlar mı bilmiyorum. Neticede kendilerinin ürettiği figür. Süreçte farklı unsurlar üzerinde söz söyleme kapsatisine sahip birinin olması onlara istikamet vermesi pozitif olarak algılanabilir.'' dedi.

Akdoğan Akil Adamlar'ın maaş aldığı iddialarını da yalanladı.  Akdoğan o iddiaları uydurma olarak nitelendirdi.

Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunana Akdoğan çekilme süreci ile ilgili merak edilenleri açıkladı. İşte satır başları;

PKK NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Süreci yürütenler elbette takvimler üzerinde çalışıyordur. Ama şu tarih diye söylememiz doğru değil. Kısa zamanda halledilmesi gereken aşama. Uzun zamana yayılacak durum  değil.

NE KADAR PKK'LI ÇEKİLECEK?

Farklı sayılar var 500-2000 arasında sayı telaffuz ediliyor. Ama bunlar kaydedilip yurt dışına gönderilecek değil. Tek tek adını koymak mümkün değil.

PKK'LILAR İÇİN DÜZENLEME

Sanki KCK 'ya yönelik hükümet bir adım atıyor gibi bir şey söylendi. 4. paket bununla ilgili değildi. Hiçbir örgüte yönelik bir çalışma yapılamaz. KCK'yı sivil siyasetin güçlenmesi gibi yorumlamak yanlış olur.

TSK'YA YAZILI EMİR İDDİASI

Askerin, polisin hakkını hukukunu hükümet operasyon yaparken de bu süreçte de korumuştur.Hükümet  bundan sonrada sıkıntı yaşatmaz.

BU SORUNU ÇÖZMEK TÜRKİYE'Yİ BÖLMEZ

Bilgilendirmeyi sadece akil insanlar yapmayacak. Milletvekillerimiz Güneydoğu'ya gitti hafta sonu. Sadece Akil İnsanlar değil. Bu sürecin sahibi AK Parti'dir. Hükümet Türkiye'yi bölecek diye söylemler yanlış.

Bu süreci Türkiye'de derinleşen kronik sorun için başlattık. Bu sorun Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü tehdit ediyor. Türkiye'nin bölgesel çıkarlarını tehdit ediyor. Bu sorunu çözmeye çalışmak Türkiye'yi bölmez. Biz bu sorun ortadan kalksın diye bu süreci işletiyoruz.

AKİL İNSANLAR MAAŞ ALIYOR MU?

Bu uydurma. Onların da acaba hükümet bize bişey verecek mi diye bir düşüncesi vardı. Hükümet bir şey dikte etmiyor. Ortak noktamız var 'Terör belasından kurtulalım'. Herkes bunu kendi üslubu ile anlatacak. Burada amaç birlikteliği var.

Onlar bu işi gönüllü olarak yapıyorlar. Ak Parti'nin projesi için yapmıyorlar. Sivil girişim başlatıldı. Akil İnsanlardan İmralı'ya gitme gibi bir durum söz konusu değil.

CHP BAŞBAKAN'IN BİLGİ VERMEDİĞİNİ SÖYLÜYOR

Kamuoyu bu konuları tartışıyor. Şeffaf yürüyor. Herkes her şeyi biliyor. CHP top çevirmek için ortaya bir şeyler atıyor.

Kim destek verirse onunla birlikte bu yol yürünür. Buna BDP-AK Parti diye bakmamak lazım. Bundan gocunmanının alemi yok. Bu bizim üzerimizden yürüyen süreç değil.

ÖCALAN'IN SÜREÇTEKİ KONUMU

Ben Kandil'den farklı ses çıkacağını düşünmüyorum. Dolaylı olarak geçmişte yaptılar süreci sıkıntıya soktular ama bu süreçte açıktan Öcalan'a karşı bir şey yapacaklarına ihtimal vermiyorum. Ama Öcalan'ın mesajı çok net. Beklenen burada PKK'nın bu mesajı pratize etmesidir.

ÖCALAN NASIL BİR AKTÖR

Öcalan PKK üzerinde mitolojik bir figür. Onlar ürettikleri figürü boşa düşürecek bir şey yaparlar mı bilmiyorum. Neticede kendilerinin ürettiği figür.Bunu Kürtlerin temsilcisi olarak söylemek yanlış olur. Süreçte farklı unsurlar üzerinde söz söyleme kapsatisine sahip birinin olması onlara istikamet vermesi pozitif olarak algılanabilir.

Ama Öcalan'ı kürtlerin temsilcisi olarak konumlandırmak yanlış olur. Bu terörist vasfını ortadan kaldırmayacak. Silahları bırakacaklar sonra normnalleşme süreci yaşanacak.