BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.395,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

480 Alevi AK Parti'ye katıldı

Malatya’da kent merkezinde yaşayan 480 Alevi vatandaş toplu katılım töreniyle AK Parti’ye üye oldu.

Abone ol

Alevi vatandaşlar adına törende konuşma yapan Fikriye Yaylagül, 480 kişi ile birlikte AK Parti’ye üye olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Alevilerin hiçbir partinin arka bahçesi olmadığını vurgulayan Yaylagül, “Bugüne kadar Alevileri oy deposu olarak görenlere en iyi cevabı kayısının başkenti Malatya'dan veriyoruz. Büyük usta ile durmak yok, yola devam diyoruz." dedi.

Beydağı Beldesi Teşkilat Sorumlusu Bayram Pesen de bir Alevi vatandaş olarak AK Parti rozetini takmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Ak Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt da partilerinin kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyen geniş bir aile gibi olduğunu söyledi. Bu aile içinde Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir bütünlük bulunduğuna vurgu yapan Akkurt, “Bundan sonra hep birlikte büyük Malatya ile büyük Türkiye'ye hitap edeceğiz. Biz hep birlikte AK Parti'yiz, biz hep birlikte Malatya'yız, biz hep birlikte büyük Türkiye'yiz." dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise yeni üyelerle güçlerine güç kattıklarını dile getirdi. Alevilerin yıllardır bir parti tarafından arka bahçe gibi görüldüğünü, oyları alınan ancak sorunlarının dile getirilmediğini belirtti. Katılımın bu açıdan önemli olduğunu dile getiren Tüfenkçi, katılım nedeniyle farklı ve anlamlı bir günü yaşadıklarını kaydetti.

Çözüm sürecine de değinen Tüfenkçi, şunları söyledi: “Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu süreçte çözüm süreci diye adlandırdığımız, analarımızın, bacılarımızın, gerçekten biraz daha yüreğinin derinliklerinde duyduğu acılar son bulsun diye, Başbakanımızın elini taşın altına koyduğu, 'gerekirse başımı da vereceğim' dediği bir süreci yaşıyoruz. AK Parti iktidarından önce yıllarca bu süreci, 30 yıldır süren bu savaşı seyrettiler. Birilerine hep havale ettiler, kardeş kanı dökülmesine, terörün hep devam etmesine çanak tuttular. Biz istiyoruz ki, Türkiye'de artık kardeş kanı dökülmesin, analar ağlamasın, bacılar ağlamasın, yürekler dağlamasın. Bunun için de bu süreçle ilgili gerekli mercilerimiz görüşmeye devam ediyor."

Konuşmaların ardından İl Başkanı Tüfenkçi ve İl Kadın Kolları Başkanı Akkurt partilerine katılan kişilere AK Parti rozeti takıp karanfil dağıttı.